En iyi PC Oyunları Hangileri? En Eğlenceli PC Oyunları Listesi
Oyun

7 dk okuma

Artık dünyanın bir sanat dalı olarak gördüğü dijital oyunlar, size eğlenceli saatler yaşatmanın yanı sıra farklı dünyaları keşfedebilmenizdeki yegâne interaktif medyum olma özelliği taşıyor. Büyük oyun stüdyolarının imzasını taşıyan veya bağımsız geliştiriciler tarafından hazırlanan PC oyunları, milyonlarca insana bilgisayar karşısında eğlenceli saatler yaşatıyor. Ancak her yıl yayımlanan yüzlerce oyun arasından hangilerinin en iyisini olduğunu tespit etmek, her zaman kolay olmuyor. İşte tam da bu nedenle en iyi ve en eğlenceli PC oyunlarını sizler için derledik.

Yarış Tutkunları, Kontrolcülerinizi Hazırlayın!

Son yıllarda hem tek başınıza hem de internet üzerinden oynayabileceğiniz çok sayıda oyun yayımlandı. En iyi araba oyunları PC listelerinde zirveye oynayan Forza Horizon 4, eğlenceli oyun dinamikleriyle bu yeri fazlasıyla hak ediyor. Çıktığından bu yana sayısız ödüle layık görülen yarış oyununda lisanslı yüzlerce araç bulunuyor ve yapımdaki görevler, size yer yer soğuk terler döktürüyor, kimi zamansa kahkahalara boğabiliyor. Genişleme paketlerini edindiğiniz takdirde LEGO dünyasında da yarışlar yapabilmenizi sağlayan oyunda arabalara, trenlere, hovercraft’lara ve hatta uzay araçlarına karşı bile yarışabiliyorsunuz.

Daha ciddi yarış oyunları ilginizi çekiyorsa simülasyon türü en iyi yarış oyunları PC platformunda yer alıyor. Klavye, gamepad veya direksiyon setiyle oynayabileceğiniz Forza Horizon 4’ün aksine doğrudan direksiyon setiyle oynayabileceğiniz Project CARS 2, Assetto Corsa Competizione, F1 2021 oyunları sizleri bekliyor.

En İyi Savaş Oyunları PC Platformunda!

Klavye ve fare ikilisiyle savaş temelli PC oyunları oynamak oyunculara ayrı bir keyif veriyor. Savaşın atmosferine kendinizi kaptırmak istediğinizde başvurabileceğiniz hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs kamera açısına sahip çok sayıda oyun bulunuyor.

Savaş ve atmosfer kelimeleri yan yana geldiğindeyse akla ilk gelen oyun serisi Call of Duty (CoD) oluyor. Her sene düzenli olarak yeni bir oyunu çıkan CoD serisinin son üyeleri Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Black Ops Cold War, size gerek senaryo modunda gerekse çok oyunculu modlarında eğlenceli saatler sunuyor. Söz CoD serisinden açılmışken Fortnite gibi en iyi PC oyunları ücretsiz kategorisinde başı çeken Call of Duty: Warzone’dan da bahsetmek gerekiyor. İçeriği düzenli olarak yenilenen ve yeni CoD oyunlarıyla aynı temaları takip eden yapım, son yıllarda popüler hâle gelen battle royale alt oyun türünün CoD yorumu olarak nitelendiriliyor.

Battlefield serisi ise daha farklı oyun dinamikleri ve geniş savaş alanlarında araç kullanımına da izin veren PC oyunları arasına adını yazdırıyor. Birinci Dünya Savaşı dönemini dijital dünyada deneyimlemenizi sağlayan Battlefield 1, İkinci Dünya Savaşı’na farklı bir perspektiften bakmanızı sağlayan Battlefield V ve çok oyunculu odaklı Battlefield 2042, arkadaşlarınızla eğlenceli zaman geçirebilmeniz için ideal yapımlar arasında bulunuyor.

Eğer üçüncü şahıs kameralı aksiyon oyunlarına ilgi duyuyorsanız; Gears of War serisinin son oyunu Gears 5, strateji ve kule savunması unsurlarının da içinde bulunduğu Orcs Must Die! 3, geniş çaplı senaryosu ve gezmekle bitiremeyeceğiniz açık dünyasıyla Grand Theft Auto V gibi oyunları deneyimleyebilirsiniz

Hayatta Kalma Temalı En İyi PC Oyunlarını Pas Geçmeyin!

yıllarda büyük bir ivme yakaladı ve bu durum oyun çeşitliliğine de doğrudan yansıdı. Karşınıza çıkabilecek onlarca hayatta kalma oyunu arasından en iyi hayatta kalma oyunları PC sürümlerini bulmanız bu yüzden zorlaşabiliyor.

Sizi denizlerin altına davet eden Subnautica, hayatta kalma macerasına en farklı yaklaşan oyunların başında geliyor. Su altının kendine has dünyasına ilgi duyan maceraperestlerin onlarca saat ayırdıkları yapım gibi ses getiren bir başka hayatta kalma oyunu ise farklı oyun modlarına sahip The Long Dark oluyor. Daha başlar başlamaz içinizin ürpermesini sağlayan oyun, doğa koşullarına karşı çetin bir mücadele vermenizi gerektiriyor. Bunlara ek olarak; yediden yetmişe herkesin sevgilisi olan Minecraft, kendine Bosna Savaşı’nı konu edinen This War of Mine, deneyimleyebileceğiniz hem zorlu hem de eğlenceli yapıtlar içerisinde yer alıyor.

PC Strateji Oyunları ile Savaş Meydanında Kazanan Siz Olun!

FPS türü oyunlarda olduğu gibi PC platformunun klavye-fare ikilisinden gelen avantajı, strateji türü yapımlarda da sürüyor. Gerek oyunlardaki ünitelerinizi kontrol etmeniz gerekse harita içinde dilediğiniz gibi kompleks hamleler gerçekleştirebilmeniz, klavye-fare ile kolaylaşıyor. Bu nedenle hafifletilmemiş ve derinlemesine içerikler sunan en iyi strateji oyunları PC’de yayımlanıyor.

Çok farklı temalardan hareketle hazırlanan sayısız strateji oyununa erişebiliyor olmanıza rağmen bu yapımlar arasından bazıları öne çıkıyor. Yakın zamanda çıkması beklenen Age of Empires IV, Crusader Kings III, Europa Universalis IV, Total War: Three Kingdoms tarih odaklı strateji oyunları kapsamında ele alınabiliyor. Her birinin kendine özgü bir oynanış stili bulunuyor ve özellikle Crusader Kings III için ciddi bir öğrenme süreci sizleri bekliyor. Tabii oyunun seyrine ve oynanış stiline hâkim olduktan sonra sizi yüzlerce sürecek bir macera karşılıyor.

Daha çok bilim kurgu ve fantastik temellere dayanan strateji oyunları ilginizi çekiyorsa uzaylı istilasına karşı mücadele vereceğiniz XCOM 2, sıra dışı bir uzay macerası yaşayacağınız FTL: Faster Than Light, göründüğü kadar kolay olmayan Desperados III, oyun arşivinize girmeyi hak ediyor.

Yeşil Sahalarda PC Futbol Oyunları ile Devleşin!

İçinizdeki futbol tutkununu, en eğlenceli PC oyunları 2021 listelerinde de bulunan futbol oyunlarıyla memnun etmek istiyorsanız FIFA oyunlarını tercih edebilirsiniz. FIFA serisinin son oyunları FIFA 21 ve FIFA 22, hem kariyer modlarıyla hem de çevrim içi oyun seçenekleriyle öne çıkıyor. Geliştirici şirketin senaryo modu eklemesi ise oyunların çehresini bir hayli değiştiriyor. Sokak futbolu gibi ekstra tercihler ise FIFA oyunlarıyla geçireceğiniz sürenin artmasını sağlıyor.

Çıkışının üzerinden yıllar geçmesine karşın en iyi PC oyunları 2021 listelerinde kendine yer bulan ve bir süre önce tamamen ücretsiz hâle gelen çok oyuncu odaklı Rocket League, futbolun menajerlik tarafına eğilmek isteyenlerin vazgeçilmezi Football Manager 2021 en çok rağbet gören oyunlar arasında yer alıyor.

scrolltotop svg