Huawei Band 5 akıllı bileklik incelemesi. Merak ettiğiniz her şey ve teknik özellikleri
Giyilebilir Teknoloji

8 dk okuma

Giyilebilir teknolojinin ilerlemesi ile birlikte akıllı cihazlar, son yıllarda kullanıcılar arasında istikrarlı bir takipçi kitlesi kazandı. Bu cihazlar arasında yer alan akıllı saatler muhtemelen en iyi bilinen giyilebilir cihazlardır ve fonksiyonları ile birçok cihazın özelliklerini bir arada sunabilirler. Giyilebilir teknoloji dendiği zaman adından sıkça söz ettiren Huawei ve alt markası Honor, akıllı telefonlardan sonra akıllı saatleri ile de popülerliğini artıran markalar arasında. Akıllı bileklikler kısaca açıklanacak olursa akıllı bir telefona bağlanarak kullanıcının saatinden yeni mesajları okumasını ve göndermesini sağlayan kişinin telefonunu tutma ve görüntüleme ihtiyacını ortadan kaldıran teknolojidir. Bu teknoloji Huawei gibi geliştiriciler sayesinde oldukça yol kat etmiş, nabız takibinden uyku izlemeye ve adım saymaya kadar birçok özellik kazanmıştır.

Huawei Honor Band 5 Akıllı Bileklik Özellikleri

Huawei Band 4 akıllı bileklikten sonra tanıtılan Band 5, bir önceki sürümüne oldukça benzer özellikler taşıması ile birlikte öne çıkan Fitness teknolojisine sahiptir. Honor Band 5 akıllı saatin basit, kullanımı kolay bir arayüzü vardır ve attığınız adım sayısını, kalp atış hızınızı, uyku sürenizi, egzersiz ayrıntılarını ve bildirimleri size gösterir. Band 5, bir süredir hareketsiz kaldıysanız hareket etmenizi hatırlatmak için de titreşimle uyarır. Bu spor aktivitelerinde ve antrenmanlarda çok kullanışlı bir özelliktir. Bu özellikler gibi hayatınızı kolaylaştıracak fonksiyonlarla donatılan Huawei band 5 akıllı bileklik hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Zorlu Şartlarda Sizi Yalnız Bırakmayan Tasarım

Huawei, bu cihazın tasarımını selefine kıyasla hiç değiştirmedi. Bir önceki nesilde zaten basit ama başarılı bir tasarım sunan marka, fiziksel aktiviteyi anında izlemek için tasarlanmış basit bir akıllı bileklik ile karşınıza çıkar. Honor Band 4 ile aynı kayışı sunan akıllı bileklik 22,7 gram ağırlığındadır ve bu miktar bilek için oldukça hafiftir. Her bileğe, hatta en incesine bile kolayca uyarlanabilir ve iki özel düğmeye basılarak kolayca çıkarılabilir. Huawei Band 5 ile birlikte gelen bu kayış, yüksek kaliteli silikondan yapılmıştır ve saat tarzı bir tokaya sahiptir. Bu, cihazın takılmasını kolaylaştırırken hareketli aktivitelerde dahi bilekten çıkma olasılığını azaltır. Ekranın arkasında şarj pimleri ve akıllı bilekliğin sahip olduğu 6 eksenli ivme ölçer, kızılötesi, jiroskop ve kalp atış hızı için optik sensör bulunur. Band 5, 5 ATM’ye kadar su geçirmezdir, bu sayede yüzerken, yağmurda veya duşta sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Farklı Arayüz Seçenekleri ile Saatinizi Kişiselleştirin

Huawei akıllı bileklik Band 5’in ana özelliği, 120×240 piksel (282ppi) çözünürlüğe ve 2.5D kavisli cama sahip 0.95 inç dikdörtgen AMOLED renkli ekrandır. Önceki sürümlerde sadece OLED ekran bulunması sebebiyle bu ekran, Band 5’in fark edilebilecek ilk özelliklerindendir. Honor Band 5 dokunmatik ekrana sahip olduğundan, kullanıcı arayüzünde gezinmek için kaydırmanız yeterlidir. Bir seçim yapmak için ekrana dokunabilir ve geri gitmek için sağa kaydırabilirsiniz. Kapasitif düğmeye dokunmak sizi ana ekrana götürür. Honor Band 5 ayrıca aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla saat yüzüne sahiptir. Her saat yüzü farklı türde bilgiler görüntüler. Bir yüze dokunmak size cihazın bağlantı durumunu, pil seviyesini ve mevcut hava durumunu gösterir. Altta bulunan dairesel buton önceki nesilde olduğu gibi sistem özelliklerinde ve ayarlarda gezinmenizi sağlar. Arayüz için sekiz varsayılan mod mevcuttur, ancak Huawei uygulaması aracılığıyla yenilerini edinebilirsiniz.

Huawei Band 5 Teknik Özellikleri

Huawei Bend 5 görsel özelliklerinin yanı sıra kullanım kolaylığı sağlayan ve her zaman yanınızda olan özellikler sunar. Bu özellikler arasında en popüler olanları, adım takibi, uyku izleme ve çeşitli antrenman takipleridir. Band 5’i en özel kılan şey ise gelişmiş uyku izleme modudur. Cihaz sayesinde ne kadar uyuduğunuzu görebilirsiniz. REM, hafif uyku ve derin uyku ile uyanma zamanları da dahil olmak üzere uyku düzeninizin bir dökümü gibi ek bilgiler için Huawei Health uygulamasına sahip olmanız yeterlidir. Tüm akıllarda saatlerde olduğu gibi bu özellik ve cihazın gelişmiş tüm özellikleri için Bluetooth ile akıllı telefon ve tabletinize bağlamanız gerekir. Bu sayede akıllı saat özelliklerine ek olarak müzik kontrolü de sağlar.

Antrenmanlarınızı İzleyin ve Değerlendirin

Beklediğiniz gibi, Honor Band 5’in yazılımı oldukça basittir. Ekrana dokunarak cihazı açabilirsiniz, ancak bunu yapmanın daha kolay bir yolu sadece bileğinizi kaldırmaktır. Adım sayacına, nabız monitörüne ve uyku süresi uyku istatistiklerine ve egzersiz, ayarlar ve bildirimler menülerine erişmek için saat kadranından yukarı veya aşağı kaydırabilirsiniz. Bunlardan ilk üçü basit sayaçlardır ve ek bilgileri görmek için bu yönergeleri takip etmeniz gerekir. Honor Band 5’in özelliklerinin büyük çoğunluğu, ilgi alanlarınıza bağlı olarak bir dizi egzersiz seçeneği sunarak zindeliğe göre uyarlanmıştır. Bir dizi fitness özelliği mevcuttur ve dış mekân koşusu, iç mekân koşusu, dış mekân yürüyüşü, iç mekân yürüyüşü, iç mekân döngüsü, cross-trainer, kürek çekme, iç mekân yüzme ve ücretsiz antrenmanlar gibi farklı takip özellikleri sunar. Seçilen atrenman sonrası size izleme bilgilerini gösterir ve performansınızı kaydederek takibini kolayca yapabilirsiniz.

Uzun Pil Ömrü ile Günlerce Çevrimiçi Kalın

Honor, bekleme modunda 14 güne kadar dayanabilen 100 mAh entegre pile sahiptir. Aktif kullanımlarda ise kalp atış hızını ve uyku izleme modları açıkken 6 gün boyunca yetecek bir pildir. Tabii ki her bataryalı elektronik cihazda olduğu pil ömrü cihazı nasıl kullandığınıza, fiziksel aktivite seanslarına ve aldığınız bildirimlerin sayısına bağlıdır. Söylenenden daha aktif bir şekilde kullanıyorsanız pilin birkaç gün daha az dayanmasını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunun dışında tam olarak şarj olması yaklaşık bir buçuk saat sürer ve küçük destek tabanını ve microUSB kablosunu yanınıza almanız gerekir.

Huawei Band 5 Renkleri

Honor, önceki neslin sade ve başarılı tasarımını koruyan ancak diğerlerinin yanı sıra müzik kontrolü gibi yeni pratik özellikler sunan yeni akıllı bilekliğiyle bir adım daha ileri gittiğinin bir kanıtıdır. Honor’un en yeni fitness bilekliği tek parça bir cihaz gibi görünür, ancak kayışlar ana gövdeden ayrılabilir. Bu sayede kişiselleştirerek kullanım imkânı sunar. Görsel olarak da bir adım öne çıkan Huawei Band 5’in kayışları Meteorite Black (siyah), Classic Blue (lacivert) ve Dahlia Pink (pembe) olarak üç renkte tasarlanır. Ancak ekran rengi siyah ve tek renktir.

scrolltotop svg