God of War Ragnarok Karakterleri
Oyun

9 dk okuma

Önemli not: Bu yazı, 2018 çıkışlı God of War’u oynamayanlar için spoiler olabilecek bilgiler içerir.

Sony Interactive Entertainment’ın elindeki en önemli fikrî mülklerden biri, hiç şüphesiz konsol oyunlarından God of War. Adını, “konsol sattıran oyun serisi” olarak tarihe yazdıran God of War’un hem ana oyunları hem de yan oyunları o kadar sevildi, oyuncular kadar oyun otoritelerinden de o kadar övgü aldı ki serinin güncel konsol sürümlerinde de devam etmesi kaçınılmazdı. God of War serisine animasyoncu olarak başlayıp başarı basamaklarını adım adım değil koşarak çıkan Cory Barlog, bu önemli markayı bir kez daha yıldızlaştıracak bir formül aradı ve buldu da. Serinin temel oyunlarında Yunan tanrılarından intikamını alan Kratos’un yolu bu defa İskandinav ülkelerine düşecekti, hem de oğluyla birlikte…

Seriyi baştan başlatan bir oyundan ziyade oyuncuların, Kratos’un yeni maceralarına farklı bir perspektiften bakmalarını mümkün kılan 2018 çıkışlı God of War, Cory Barlog’un yönetmenlik koltuğunda bulunduğu, aynı zamanda senaryo yazarlığını da üstlendiği bir oyundu. Eşini kaybetmenin hüznü içinde kendi hâlinde yasını tutacakken Thor’un kardeşi Baldur tarafından tehdit edilen Kratos, ilk oyunda Baldur gibi birçok İskandinav mitolojisi figürünü ebediyete uğurlamıştı. İlk oyunun hikâyesinin gidişatıyla başta Kratos’un dostu ve müttefiki olan isimler de birer birer düşmana dönüşmüştü. Dilerseniz buradan hareketle 2022 içinde PlayStation 4 ve PlayStation 5 platformlarında yayınlanacak olan ve Cory Barlog’un bu defa yapımcı koltuğunda oturduğu God of War Ragnarök karakterleri hangileri olacak birlikte bakalım.

Her Biri Apayrı Hikâyelere Sahip God of War Ragnarök Karakterleri

Kratos: God of War serisinin başkahramanı konumundaki Kratos, namıdiğer Sparta’nın Hayaleti, Yunan diyarlarından kopup kendini İskandinav diyarlarına atsa da başı dertten kurtulmuyor. Fimbulwinter olarak isimlendirilen uzun soğuklar sonrasında meydana gelecek Nordik kıyamet Ragnarök’u engellemek için kolları sıvayan ve bir yandan kendini ve oğlunu koruyup diğer yandan düşmanlarını alt etmeye çalışan Kratos’un işi, God of War Ragnarök oyununda daha zor olacak gibi görünüyor.

Atreus: Kratos’un ikinci eşi Faye’den olan oğlu Atreus, 2018 çıkışlı God of War’u, salt bir aksiyon oyunundan ziyade baba-oğul ilişkilerini de merkeze alan duygusal bir yapıma dönüştürüyordu. İkinci oyunda daha da büyümüş olarak oyuncularla buluşacak olan Atreus’un, ilk oyunun sonlarında açık edilen gerçekler neticesinde aslında Loki olduğu ortaya çıkıyordu. God of War Ragnarök kapsamında Atreus’un, Loki kimliğine bürünüp bürünmeyeceği şimdilik bilinmese de genel gidişatın nefes keseceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Mimir: God of War (2018) oyununun büyük kısmında Kratos ve Atreus’a o etkileyici maceralarında eşlik eden bilge “kafa” Mimir, yeni oyunda da bu ikiliyle birlikte. Önceki oyunun zaman zaman kasvetli bir tablo çizen atmosferini, anlattığı hikâyelerle, yaptığı esprilerle ve oyunun gidişatında Kratos’a yol gösteren tespitleriyle değiştirmeyi başaran Mimir’in yeni yapımda da benzer katkılar sunacağı düşünülüyor.

Freya: Kratos ve evladı Atreus’a kucak açıp zor zamanlarında onlara yardım eden Freya, Kratos’un ilk oyunda müttefiki olmasına rağmen 2018 çıkışlı oyunun sonlarında yaşanan elim gelişmeler neticesinde Kratos’un baş düşmanı hâline geliyor. Dolayısıyla God of War Ragnarök karakterleri arasında bulunan Freya, Kratos’tan intikam alma arzusuyla yanıp tutuşan bir isim olarak oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Thor: Oyun ve sinema tutkunları, kendisiyle Marvel evreni aracılığıyla bol bol haşır neşir olsa da İskandinav mitolojisini, biraz da kendine göre değiştirerek ele alan God of War dünyasındaki Thor, Kratos’a büyük bir öfke duyuyor. Oğulları Magni ve Modi’yi, alaşağı eden Kratos’un karşısında bu defa ürkütücü, çekici ve bitmek bilmeyen gücüyle Thor duruyor. God of War Ragnarök için yayınlanan kısa tanıtım videosunda doğrudan doğruya “Kratos vs Thor” şeklinde bir karşılaşma olacağı açık ediliyor ve bu karşılaşmanın, çok çetin geçeceği tahmin ediliyor.

Odin: Gökyüzünün, savaşın, ölümün, bilgeliğin, şiirin ve büyünün tanrısı, Asgard’ın Kralı Odin de yeni God of War oyununda yer alıyor. Önceki oyunda farklı karakterler tarafından anılan ve geçmiş dönemde Mimir’i hapse atarak ona bizzat işkence uygulayan Odin, dünyayı takip edebilmek için buzlu kuzgunları kullanıyor. 2018 çıkışlı yapımda “Odin’in Gözleri” olarak nitelendirilen ve Kratos tarafından görüldükleri yerde yok edilebilen kuzgunlar, Odin’e ne gibi bilgiler aktardı bilinmiyor ama Odin’in Kratos’un karşısına bir dost olarak çıkmayacağı biliniyor.

Týr: God of War Ragnarök tanıtım videosunda Kratos’un, oğlu Atreus ile birlikte yanına gidip yardım istedikleri “iri kıyım” İskandinav tanrısı ve Odin’in oğlu Týr, yeni oyunda karşılaşılacak karakterler arasına adını yazdırıyor. Yapımdaki rolü ve Kratos’a karşı tavrının nasıl olacağı şimdilik kestirilemese de babası tarafından ihanete uğratıldığı ve yine babası eliyle hapse atıldığı düşünüldüğünde, onu hapisten kurtarması muhtemel Kratos ile müttefik hâline gelmesi, Týr için şaşırtıcı bir gelişme olmayacak gibi duruyor.

Angrboða: İskandinav mitolojisine entegre edilmiş siyahi karakter Angrboða, Loki’nin eşi olarak oyunun kayıtlarında yer alsa da kendisinin, önceki oyunda boy gösteren “Dev Dünya Yılanı” Jörmungandr’ın annesi olduğu gibi enteresan bir bilgi de bulunuyor. Kıyameti getiren Fenrir ve “Ölüm Kraliçesi” Hel’in de annesi konumundaki Angrboða’nın gerçek İskandinav mitolojisi ve God of War’daki mitolojik yanının nasıl yapılandırılacağı merakla bekleniyor.

Sindri: God of War (2018) oyununun en sempatik karakterleri içine dâhil edilebilecek Huldra kardeşlerden Sindri, yeni oyunda da kendine yer buluyor. Yeni oyunda yaşanacak Fimbulwinter nedeniyle ilk oyundaki atölyelerini kaldıran Sindri, demircilik çalışmalarını Dokuz Gölü civarındaki bir mağarada sürdürüyor. Buradan hareketle Kratos’un yolunun, en azından silah geliştirmesi yapmak ve olan bitene dair ayrıntıları öğrenmek için bu mağaraya düşeceği tahmin ediliyor.

Brok: Sindri ile karakter bakımından biraz zıt olsa da yardımseverlik konusunda kardeşiyle yarışır durumdaki Brok da yeni oyunda yaşanacak doğal felaketler nedeniyle atölyesini daha güvenli ortamlara taşıyor. Yeni oyunda Brok ile hangi sıklıkla karşılaşacağı bilinmese de özellikle Leviathan Axe adlı silaha farklı özellikler kazandırmak amacıyla Brok’un kapısının çalınacağı düşünülüyor.

Durlin: Önceki oyunda görülmeyen ve yeni God of War Ragnarök karakterleri içine dâhil edilen Durlin de Sindri ve Brok kardeşler gibi cüce ırkının mensupları arasında bulunuyor. Adı, gerçek İskandinav mitolojisindeki önemli şiirlerde de geçen ve omzundaki kalamar-ahtapot karışımı canlı ile dikkat çeken gözlüklü karakter Durlin’in Kratos ve Atreus ile nasıl bir ilişkisi olacağı kestirilemiyor. Ama tasarımı ve üzerinden eksik etmediği parşömen sayfalarından hareketle Durlin’in bu ikiliye, dâhil olacakları maceralarda yol göstereceği ve onları pozitif yönde yönlendireceği mümkün görünüyor.

Santa Monica Studios tarafından su yüzüne çıkarılan God of War Ragnarök karakterleri bu isimlerden oluşuyor. 2022’nin sonlarında yayınlanması beklenen oyunun kaç saat süreceği ve yeni God of War serisini nasıl tamamlayacağı ise merak ediliyor.

scrolltotop svg