LoL Evreni ve En Güçlü Karakterleri
Oyun

10 dk okuma

Popülerlik ve oynanış açısından diğer oyunların üzerinde olan birkaç oyun bulunur. On yıldan fazla bir süredir var olan League of Legends’a kıyasla onlar bile sönük kalmaktadır. LoL oyuncularının hepsi benzersiz yeteneklere ve geçmişe sahip çok çeşitli karakterler arasından seçim yapmanıza izin verdiği için popülerliğini korumaya devam eder. League of Legends, sezondan sezona değişen, yeni karakterlerin sürekli güçlendiği, önceki karakterlerin ise hiçbir şeyden etkilenmediği son derece popüler bir MOBA oyunudur.

League of Legends Runeterra, dört tarafı farklı kıta ile kaplı bir evrende geçer. Bu kıtaların her biri farklı milletlere ve bu milletlerin de her biri diğerinden daha güçlü bir karaktere ev sahipliği yapmaktadır. League of Legends’ın her bir karakteri bu kıtalardan çıkarak kendisini sihirdar vadisinde bulur. Tabii ki vadide işler biraz bilek gücüne bağlıdır.

Oyunlara bakış açısı bakımından, herhangi bir karakter bir anda veya uzun süreler boyunca dengeleri sarsabilir. Dengeleri sarsan bir karakter de bir anda tahttan indirilebilir. Ancak League of Legends oyununda işler pek bu şekilde yürümez. Burada her karakterin geçmişi ve yeri belli olduğu için hikâyedeki güç dengesi pek değişmez. Oyuna her zaman yeni karakterler katılabilir, ama zincirde ilerlemek ya da gerilemek kolay bir şey değildir.

Peki League of Legends hikayesine göre en güçlü karakterler hangileri? Haydi, birlikte bakalım.

Pantheon: Eğilmez Mızrak

Lig’deki en güçlü gerçek savaşçılardan biri olan Pantheon, uzayı ve zamanı bükebilir, göksel ateş üretebilir. Aynı zamanda vücudunun manipülasyonuna direnebilir. Savaşın önemli bir parçası olan eğilmez mızrak Pantheon, diğer ilahi varlıklarla savaşmayı amaçlar.

Kayle: Adalet Kılıcı

Kayle, Targon Dağı’nda doğmuş ve bir zamanlar Demacia’yı korumuş kişidir. Aynı zamanda Targon Prime’ı aşmayı başarmış olması ile öne çıkar. Adaletin Sureti’nin gücüne sahip, yükselmiş bir Targonyalıdır. Yükselişinden sonra adaletin yüzü olarak farklı bir hayat sürmeye başlayan Kayle, Garen’in nihai yeteneğinin varlığından sorumlu kişi olarak da bilinir.

Kindred: Ebedi Avcılar

Kindred tekil bir varlık değildir ve Runeterra’da Kindred ölümün özünü temsil eder. Ölümün kurt ve kuzu gibi ikiz yüzüdür. Bu avcılar, yaşamın sonunda sizi bekleyen ölümsüz avcılardır. Kuzu, hızlı ve acısız bir ölüm sağlarken; kurt, ölümden kaçmak isteyenlerin peşinden koşar. Bazı şampiyonlar hile yapabilir veya ölümü atlatabilir, ancak hiç kimse ölümü öldürme yeteneğine sahip değildir.

Aatrox: Darkin Kılıcı

Aatrox, esasen soyut ve kopya olmayan varlıkları öldürebilir ve saldırılarıyla daha yüksek varlıklara ulaşabilir. Boşluğun etkilerine karşı bağışık olan Aatrox, göksel büyüyle değiştirilmiş bir Darkin’dir. Silahının içinde mühürlenen bu yükselen karakter, hareket edebilmek için başkalarının bedenlerini ele geçirmek zorunda kalır.

Xerath: Büyücü Yükselen

Başlangıçta sadece evrenin sırlarını öğrenmek için mümkün olduğu kadar çok büyü gücü elde etmek isteyen sıradan bir ölümlü olarak yola çıkan Xerath, artık bir ölümsüzdür. En güçlü yükselenlerden biri olmasının yanında biyolojiyi, uzayı, zamanı ve daha birçok şeyi çarpıtabilen bir varlıktır.

Galio: Dev Heykel

Runeterra dünyası güçlü büyücülerle dolu, ancak Galio her birine karşı koyabilen bir şampiyondur. Vücudu tamamen her türlü sihre dirençli bir taş olan petrisitten oluşan Galio, uzun boylu bir devdir. Galio ile ilgili en büyük sorun, zamanının çoğunu bir heykel olarak geçirmesidir. Çünkü o ancak Demacia güçlerine karşı savaşan bir düşman büyücü olduğunda canlanır.

Mordekaiser: Demir Hayalet

Mordekaiser, kendi ölümsüz kalesini inşa eden ve tek başına bütün bir kıtayı yok eden bir savaş lordudur. Devasa zırh takımı olan fiziksel bir nesneye demirlenmiş bu ruh, ölü askerlerden oluşan bir orduyu toplayıp kontrol edebilir. Mordekaiser’ın Runeterra’daki en güçlü hayalet olduğuna ve onu durdurmanın tek yolunun onu zırhından ayırmak olduğuna inanılır. Ölümü geride bırakan Mordekaiser, ölüm tanrısı olmaya karar verir. Artık o, yeraltı dünyasının gerçek kralı olarak bilinir.

Soraka: Kutsal Varlık

Başlangıçta, ölümlüler tarafından Runeterra’ya verilen hasarı onarmak için göksel alemden gelen Soraka’nın güçleri o kadar büyüktür ki, ölümlü bedeni içten içe yanar. Soraka, yeni başlayanlar için kullanımı kolay bir karakter olmasının yanında oyundaki en iyi desteklerden biridir. League of Legends’da Celestials en güçlü ırktır ve Soraka’da onlardan biridir. Güçlerini iyileştirmek için kullanabilir, ancak bu sadece gücünün basit bir kısmıdır.

Leona: Seher Işığı

Leona, hesaba katılması gereken bir güçtür. Çok güçlü bir şampiyonu bile kilitleyebilir ve aynı anda tonlarca hasarı emebilir. Etkileşimleriyle, ne zaman ve kiminle uğraşacağını kendisi seçer. Bir takım dövüşünün tam kontrolünü ele alma yeteneğine sahip olan Leona, çatışmanın ortasında hedefleri bile değiştirebilir.

Thresh: Zincirli Gardiyan

Her şeyi yapabilecek bir şampiyon arıyorsanız, Thresh sizin için iyi bir seçimdir. Zincirli muhafız, yüksek potansiyeli ve çok yönlülüğü ile inanılmaz derecede benzersiz bir donanıma sahiptir. Kancası uzaklardan hedefleri çekebilir ve Flay’i birden fazla rakibi geri çekebilir. Thresh’in yeteneklerinin çoğunun birden fazla kullanımı vardır ve bu da onu oynamayı oldukça karmaşık ve zor hale getirir. Burada güçlü karar vermeye ve beceri atışlarınızı yapmak için iyi bir hedefe ihtiyacınız olur. Thresh’i öğrenmek, ciddi anlamda pratik gerektirir. Ancak onu öğrendikten sonra takım savaşlarını yönetebilirsiniz.

Katarina: Sinsi Bıçak

Katarina, oyundaki en iyi kartopu şampiyonlarından biridir. Katarina koridordan çıkabildiğinde ve ek öldürmeler için dolaştığında elinden gelenin en iyisini yapar. Muazzam hareket kabiliyeti ve yüksek hasarı ile ona karşı oynamak çok zordur. Ayrıca Katarina oldukça uyarlanabilir yapısı ile de dikkat çeker.

Azir: Kumların İmparatoru

Eskiden bir ölümlü olan Azir, kibri sayesinde yeniden doğar. Ona ihanet eden ve Azir’in ailesini öldüren Xerath’tır. Onu oynamak isteyen herkes onun ustalaşması en zor şampiyonlardan biri olduğunu bilmelidir.

Zoe: Alacakaranlığın Görünüşü

Bu büyücünün küçük göründüğüne aldanmamalısınız. Çünkü o, 1000 yaşın üzerindedir. Zoe, League of Legends’da neredeyse en tahmin edilemez karakterlerden biridir. Çocukken alacakaranlığın sureti, tehlike karşısındaki vurdumduymazlığından etkilenerek gücünü ona verir ve yaşlanmasını yavaşlatır. Zoe, güçleri sayesinde boyutlar arasında hareket etme, yerçekimi yasalarını görmezden gelme ve zamanda yolculuk etme gibi yeteneklere sahiptir. Zoe, aynı zamanda Targon’un kozmik habercisidir. Gücüyle, yıldızlara hükmedebilen Aurelion Sol gibi ilahi bir varlığı bile tutsak edebilir.

Buz Cadısı Lissandra

Volibear ile yaptığı savaşta yaralanan Lissandra, savaş sonrasında kara buz gücünü kullanmayı da öğrenir. Lissandra, çoğu insanın takdir ettiğinden fazlasına sahiptir. Tüm gerçekliğin sonu olarak bilinir. Buz cadısının gücü, listedeki diğer erkek karakterlere yakın olan tek dişidir.

Bard: Gezici Bekçi

Korkutucu görünmeyen Bard, Runeterra’da sadece dengenin yeniden sağlanması gerektiğinde ortaya çıktığı için LoL’deki en güçlü karakterlerden biridir. Bard, boyutlar arasında seyahat edebilir, zaman ve uzayı manipüle edebilir.

Fiddlesticks: Kadim Dehşet

Düşmanlarının korkusunu hasat ederek yaşayan bir iblis olan Fiddlesticks, tüm çağdaş sihir bilgisine meydan okuyan tamamen yabancı bir varlıktır. Gerçek bir formu olmayan bu iblis, talihsiz ruhları korkutmak için Demacia tarlalarında bekleyen bir korkuluk görünümüne sahiptir. Demacia halkına göre, iblis Fiddlesticks efsanesi çocukları korkutmak için yazılmış bir masaldan başka bir şey değildir. Ancak Fiddlesticks gerçektir ve varlığından şüphe duyan herkesin korkusundan beslenir.

Aurelion Sol: Yıldızların Hükümdarı

League of Legends evreninde en eski ve en güçlü karakterlerden biridir. Aurelion Sol, hem yaratıcı, hem de yok edici olarak kabul edilir. Büyük patlamadan hemen sonra hayat bulan ve o zamandan bu yana evreni şekillendirdiği söylenen Sol, aslında bir Tanrı’dır. Basit bir hareketiyle yıldızları yaratma ve yok etme yeteneğine sahiptir. Evrenin uçsuz bucaksız boşluğunu kendi etkileyici tasarımlarıyla süsleyen Aurelion Sol, özgürlüğünü yeniden kazanmak için mücadele eder.

Özetle; League of Legends evreni, son derece zengindir. Oyundaki her şampiyonun Runeterra’nın geniş dünyasına yayılan kapsamlı geçmişleri vardır. Oyundaki şampiyonların hikâyelerinin her biri, birbiriyle iç içe geçer. Ancak listemizde paylaştığımız karakterler gibi oyundaki bazı şampiyonların o kadar güçlü hikâyeleri bulunur ki, oyunun geniş kadrosunda biraz daha öne çıkarlar.

scrolltotop svg