Omix Telefon Modelleri Türkiye Pazarında!
Android

9 dk okuma

Kullanıcıların yeni nesil akıllı cep telefonlarına kolayca erişebilmesini sağlayan Omix, güncel teknolojileri ulaşılabilir hale getirir. Uzak Doğu teknolojisinin artılarını yerli üretim kabiliyeti ile birleştiren Omix, mobil teknolojilerin tüm olanaklarını uygun fiyatlarla sunar. Modern tasarımı ve yenilikçi özellikleri ile öne çıkan Omix telefon modelleri, güçlü donanımları sayesinde her koşulda başarılı performans sergiler.

Omix Hangi Ülkenin Markası?

Omix nerenin malı? Omix nerede üretiliyor? gibi sorular markayı yeni tanıyan kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında gelir. Kısa bir süre önce Türkiye pazarında yerine alan Omix, üst sınıf özelliklere sahip akıllı cep telefonlarını uygun fiyat aralığında sunmayı hedefleyen Singapur merkezli bir teknoloji markasıdır. Markanın yeni nesil X serisi akıllı cep telefonları, farklı kullanıcılara göre optimize edilmiş tasarımlara ve donanımlara sahiptir. Türkiye’de satışa sunulan Omix X300 ve Omix X500 modelleri, Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesislerde üretilir. Ülkemizde %10’luk bir pazar payı hedefleyen Omix, önümüzdeki yıllarda yeni modeller ve aksesuarlar ile de ürün gamını genişletecektir.

Dünyaca ünlü markaların yaptığı gibi kendi ekosistemini geliştiren Omix, farklı cihazlar, otomasyonlar ve akıllı ev sistemleri ile tam entegrasyon sağlamayı hedefler. Markanın kendi ekosistemi olan MixO, özgün bir arayüze ve ilginç özelliklere sahiptir. Omix ürünlerinde yer alan bütünleşik çipler sayesinde tek bir hesaptan farklı cihazlara üst düzey güvenlikle erişim sağlanabilir ve farklı cihazlar arasında çok yönlü bir kullanım elde edilebilir. Dosya paylaşımı, veri aktarımı ve hesaplar arası geçiş gibi kullanışlı işlemlerin tamamı MixO platformu üzerinden yönetilebilir.

Markanın Amiral Gemisi Omix X500

Markanın en performanslı akıllı cep telefonu modellerinden biri olan Omix X500, gücünü 12nm ve 8 çekirdekli MediaTek Helio G80 işlemci mimarisinden alır. Yüksek hıza sahip Mali-G52 MC2 grafik işlemci de canlı yayınlarda ve oyunlarda üst düzey performans sunar. SD kart seçeneği sayesinde 128 GB dahili depolama alanına 512 GB harici bellek yüklemesi de yapılabilir. FHD+ 6.67 inç geniş ekran, %85 ekran gövde oranı ile kesintisiz bir görsel deneyim vadeder. Cihazın verimli işlemcisi, süper güç tasarruf sistemi ve 5000 mAh bataryası da uzun süreli bir kullanım sunar. Ayrıca Omix MixPods Pro mikrofonlu kulaklık, şarj aleti ve telefon kılıfı gibi önemli aksesuarlar da cihazla birlikte gelir.

Yapay zeka destekli 108 MP kamera, her koşulda birbirinden etkileyici kareler yakalayabilmenizi sağlar. Arka gövdede 48 MP ana çekim, 2 MP geniş açı, 5 MP makro ve 2 MP alan derinliği lensleri ile donatılan Omix X500, içinizdeki profesyonel fotoğrafçıyı dışarı çıkarır. Gelişmiş kamera algoritması ve çok yönlü lensler sayesinde 12.000*9024 piksele kadar ultra yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmek mümkün olur. Makro çekim modunda 30x yakınlaştırma yapabilen makro lens, detaya inmeniz gereken her yerde size destek olur. Farklı özelliklere sahip arka dörtlü kamera, gece veya loş ışık koşullarında çekim yaparken ışığı en üst seviyede sensöre aktarır ve harici bir ışık kaynağına gerek duymadan görüntüyü ölümsüzleştirir.

Omix X500, yüksek kalitede görüntü yakalamanın ötesinde çektiğiniz görüntüleri HDR formatında ekrana yansıtabilmenize de imkân tanır. HDR modu açıkken çekilen fotoğraflar, olabilecek en iyi ışık seviyesine uygun formatta kaydedilir. Karanlıklar çok daha karanlık, detaylar ve ara renkler de çok daha net görünür. Telefonun özçekim kamerası da özel yüz tanıma teknolojisi sayesinde fotoğrafın parlaklık, doygunluk, cilt güzelleştirme ve netlik ayarını otomatik olarak ayarlar. Bu sayede ekstra bir işlem yapmadan birbirinden etkileyici ve canlı kareler yakalayabilirsiniz. Selfie kamerasının bir diğer özelliği de yüz tanıma fonksiyonudur. Yüz tanıma sayesinde herhangi bir kilit işlemine ihtiyaç duymadan ekrana ulaşabilirsiniz.

Kullanışlı ve Ekonomik Omix X300

Giriş ve orta segment akıllı cep telefonu modelleri arasında en iyi fiyat performans cihazlarından biri olan Omix X300, yüksek donanımı ile dikkat çeker. Omix X500 ile birçok ortak özelliğe sahip olan Omix X300, oldukça şık ve zarif bir telefondur. Omix X500; 128 GB dahili hafıza, 4 GB RAM ve 48 MP ana kamera ile gelirken Omix X300; 64 GB dahili hafıza, 3 GB RAM ve 16 MP ana kamera ile sunulur. Bunun haricinde her iki telefon da aynı kasa, işlemci, işletim sistemi, batarya ve teknik özelliklere sahiptir. Kutu içeriği, aksesuar ve renk seçenekleri gibi konularda ise iki model arasında ufak farklılıklar bulunabilir.

Tıpkı X500 gibi farklı lenslere sahip dört arka kamera ile gelen X300, günlük kullanım için oldukça yeterlidir. Cihazın mobil fotoğrafçılık özellikleri yapay zekayla desteklenir. Süper gece çekimi özelliği ışığın yetersiz olduğu durumlarda kurtarıcınız olur. Seçilebilir arka plan bulanıklığı ve bokeh etkisi, çektiğiniz portre fotoğraflara profesyonel bir dokunuş katar. Geniş açılı çekimler için geliştirilen lens aralığı, 115 dereceye kadar genişleyerek uçsuz bucaksız manzaraları tek bir kareye sığdırabilmenizi mümkün hale getirir. Makro çekim modu sayesinde 4 cm’e kadar yaklaşarak etkileyici yakın çekim fotoğrafları da çekilebilir. Gece, kent, manzara, kumsal, bitki, yazı ve portre gibi hazır çekim programları sayesinde en ideal pozlama özelliğine hızlıca geçiş yapılabilir.

Android 11 (R) işletim sistemi ile sunulan her iki model de oldukça modern ve çok yönlü bir kullanım sunar. Kendini sürekli güncelleyen yapay zekâ sayesinde teknolojinin olanaklarından daha verimli bir şekilde yararlanabilmek mümkün olur. Omix UI V11.2 işletim sistemi, çeşitli kullanım modları ile hayatı kolaylaştırır. Bu modlar arasında oyun modu, güvenlik modu ve çocuk modu gibi seçenekler yer alır. Oyun modunu seçtiğinizde işlemciden tam güç alarak sorunsuz bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. Ayrıca oyun modunda bildirimler, mesajlar ve aramalar geçici olarak engellenebilir veya telefonun konumuna bağlı olarak ekranın kapanması önlenebilir. Çocuk modunda ise sadece sizin tarafınızdan belirlenen süre dahilinde ve belirli uygulamalar ile kısıtlı olacak şekilde kullanım sağlanabilir.

Omix Telefonları Alınır mı?

Android telefonlar arasında hem tasarımı ve kameraları hem de donanımı ve fiyatı ile öne çıkan Omix cep telefonu modelleri, oldukça kullanışlıdır. Özellikle giriş ya da orta seviye bir Android akıllı cep telefonu almak isteyen kullanıcılar için Omix telefon modelleri iyi bir seçimdir. Fiyat standartlarına bakıldığında MediaTek Helio G80 işlemcinin bu modeller için oldukça yeterli olduğu söylenebilir. Cihazın ultra geniş 2K IPS ekranı, başarılı dokunmatik hassasiyeti ve güncel Android sürümü ile gelmesi de önemli artılar arasında yer alır. Ayrıca Omix telefonların ve aksesuarların kendi ekosistemine sahip olması, markanın önümüzdeki yıllarda da iyi işler çıkarabileceğini göstermektedir.

Omix Telefon Kullanıcı Yorumları

Omix hakkında yapılan yorumların büyük bir çoğunluğu cihazın tam bir fiyat-performans ürünü olduğu yönündedir. Omix akıllı cep telefonu modellerinin ultra geniş ve çentiksiz FHD+ ekran yapısı, ön ve arka kameraları, güncel Android işletim sistemi ve işlemci yetenekleri, kullanıcıların beğenisini toplamıştır. Ürün kutusu içerisinde orijinal olarak sunulan kulaklık, ekran koruma filmi, telefon kılıfı ve hızlı şarj aleti gibi aksesuarlar da oldukça beğenilmiştir.

scrolltotop svg