One Plus 10R Hakkında Merak Edilenler
Android

9 dk okuma

OnePlus, 2021 yılında yüksek performansına rağmen bütçe dostu fiyata sunulan “R” serisinin ilk telefonu olan One Plus 9R modelini kısıtlı bir bölgede (Çin ve Hindistan) satışa çıkardığından beri heyecan yaratır. 9R’nin Türkiye’ye gelmemesi nasıl ki teknoloji düşkünlerini hayal kırıklığına uğrattı ise Plus 10R modelinin de ülke pazarına girme ihtimali de bir o kadar hayal kurdurmaya başlar.

Yeni modelin çıkışı ve Türkiye satışı ihtimali haberini duyduğunuzdan beri henüz tanıtımı bile yapılmayan modeli araştırıyor olabilirsiniz. Çünkü 10R öyle bir cihaz ki sadece ihtimaliyle bile tüm dikkatleri üzerine toplar ve araştırmanız şaşırtıcı olmaz. Siz de neredeyse amiral gemisi denebilecek bir cihazı uygun fiyata satın almak istiyorsanız sırada erkenden yerinizi alabilir, gelecek planını ona göre yapabilirsiniz. Şimdi R serisi One Plus 10 cihazının sızdırılan ama kesin olmayan özelliklerine göz atalım.

One Plus 10R Ne Zaman Çıkacak?

Henüz kesin çıkış tarihi belli olmayan One Plus 10R ile ilgili resmî açıklamalar ve firmanın tanıtım sistemine göre bazı tahminler mevcuttur. 2022 yılında tanıtılması beklenen OnePlus 10 Pro ve OnePlus 10 cep telefonlarının yanı sıra R serisinin de lansmanının yapılacağı ile ilgili söylentiler var.

One Plus 10R renkleri ve net özellikleri tanıtıldığı zaman tam olarak öğrenilecek olsa da şimdiden herkesi heyecanlandırmış durumdadır. İlk tanıtımın yılın ikinci çeyreği olan Nisan ayından sonra yapılması beklenen cihaz hakkındaki daha fazla bilgiye muhtemelen 2022 Mayıs ve Haziran aylarında ulaşabiliriz.

Teknolojisiyle yeri yerinden oynatacağı düşünülen uygun fiyatlı alternatif 10R cep telefonunun ne zaman çıkacağı kadar önemli olan sorulardan biri de Türkiye satışının olup olmayacağıdır. Şirketin Asya pazarının dışına çıkarak fiyat/performans ürünlerini Türkiye’de satışa çıkarma olasılığı bile güçlü bir telefona uygun fiyata sahip olmak isteyenleri kendine çeker. Firma uzun zamandır Türkiye’de yeni bir cep telefonu piyasaya sürmese de 2022 yılında bu boşluğu kapatarak modeli ülkede satışa sürebilir.

One Plus 10R Özellikleri

Asıl modele alternatif donanım kullanılarak cebe dost olacak fiyata ulaşan One Plus 10R markanın güçlü performansından ödün vermeden üretilir. Kesin olmamakla birlikte sızan bilgilere göre cep telefonunun beklenen özelliklerini sıralayalım.

Öncelikle 10R modelinde en benzersiz fark işlemcide olabilir. Önceki serilerden farklı olarak MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcisinin kullanılmasıyla performansı artırılabilir. Mali G710-MC10 GPU ile değiştirildiği düşünülen işlemci rakiplerini geride bırakan performansıyla dikkat çeker. Saatlerce oyun oynamak ve yüksek çözünürlükte videolar çekmek için tam da ihtiyaç duyduğunuz gücü size sunarak ısınma sorununu ortadan kaldırabilir.

Ekran çözünürlüğü ve yenileme hızının maksimuma ulaşması için başarısını kanıtlayan donanımlara yer verilebilir. AMOLED Full HD ekran ile tasarlandığı düşünülen modelde yenileme hızı 120 Hz’ye ulaşarak oyunseverleri de tatmin edecek bir başarıya ulaşabilir. 6.55 inçlik dar çerçeveli ekran, oleofobik kaplama ile önceki modeli takip edebilir.

Dahili ve harici bellek konusunda ise markanın ne yapacağı hakkında kesin bir fikir birliği oluşmuş değildir. Sadece 8 GB RAM ve 128 GB depolama ile tek seçeneğe sahip olacağını düşünenlerin yanı sıra üç farklı ihtimal öngörenler de var. 8 GB RAM / 256 GB depolama ve 12 GB RAM / 256 GB depolama seçeneklerinden de söz edilir. İlk öngörü doğru olsa da günümüz şartlarında 8 GB RAM ve 128 GB depolama sizin için yeterli olabilir.

One Plus 10R Kamera Özellikleri

Yeni çıkacak model hakkında henüz kesinleşmeyen özelliklerden biri de kamerası hakkındadır. Sızdırılan bilgiler ve önceki modellere göre yapılan bazı tahminlerden bahsedersek en güçlü fikir 3 arka ve 1 ön kameranın kullanılacak olmasıdır. Önceki modelden farklı olarak dört arka kamera sayısının üçe düşürülmesi pek olası görünmese de MP oranı artırılarak kamera sayısında azaltmaya da gidilebilir. Kamera özellikle diğer modellerde olduğu gibi düşük ışıklı gece çekimleri, keskin detaylar ve renk konusunda üstün başarılı gösterebilir.

50 MP Sony IMX 766 ana kameranın geniş açıda 16 MP ve makroda 5 MP kamera ile desteklendiğini düşünenler olsa da hala belirsiz bir durumdur. Ön kamerada ise önceki seride olduğu gibi 16 MP özelliği devam edebilir. Kamera lensinde kullanılan camların renginde değişim beklenirken metal çerçeve ve kenarlar işlevselliği ile kullanılmaya devam edilebilir. Çünkü metal çerçeveler ekstra koruma sağlarken özellikle sıcak havalarda soğutucu işleviyle de lensin başarısını korur.

One Plus 10R Batarya Kaç mAh?

Tam bir uygun fiyatlı amiral gemisi olarak tanımlanabilecek One Plus 10R batarya özellikleri akılda soru işareti yaratan konular arasındadır. 4500 mAh kapasiteli batarya ve 8 saat aktif kullanım süresi öngören fikirler ise önceki modeli tekrarlar.

Hızlı şarj özelliğinin yeni çıkan neredeyse her modelde olduğu gibi 10R’de de olması şaşırtıcı olmaz. Önceki modelin 65 W gücünün devam edeceği ve yaklaşık yarım saatte boş bataryanın tamamen dolacağı görüşü yaygındır. Yani 10R ile saatlerce tek şarj ile oyun oynayabilir ya da en eğlenceli gezilerde elektrik aramadan tüm günü fotoğraf çekerek rahatlıkla geçirebilirsiniz.

One Plus 9R ile One Plus 10R Arasındaki Farklar

One Plus 10R hakkında şimdiye kadar işlemci dışında yapılan tüm tahminler 9R ile neredeyse birebir örtüştüğü için bize yeni bir özellik bildirmez. Hafıza, RAM, batarya ve kamera gibi özellikler aynı kalabilir ya da yükselebilir bu kısım maalesef hala belirsiz. İki model arasındaki farkları kesin şekilde anlamak ve karşılaştırmak için öncelikle 10R’nin tanıtılması lazım.

Muhtemelen kamera özellikleri açısından yeni model 9R’nin üzerine çıkacak. 9R’nin Arka kamera (48 MP, 16 MP, 5 MP, 2 MP) ve ön kamera (16 MP) gücü 10R cep telefonunda 50 MP ile artabilir. Yüksek fiyatlı Plus serisinde kullanılan Hasselblad imzalı kamera sisteminin varlığı ise hala soru işareti olmaya devam eder.

Tahminlere göre One Plus 10R ve önceki uygun fiyatlı seri 9R arasındaki en büyük fark ise işlemci yongasında olur. Eğer tahminler doğru çıkarsa ilk kez Dimensity 9000 yonga 10R modelinde kullanılabilir.  OnePlus’ın birlikte çalıştığı Qualcomm ve MediaTek iş birliğinde daha yüksek performanslı olan Dimensity 9000’i seçerek yola devam etmesi hiç de tesadüf değildir.

9R serisinde kullanılan Qualcomm Snapdragon 870 (7 nm) yonga ısınma sorunu yaşattığı için markanın kalitesini sürdürmek için vazgeçmiş olabilir. Yeni model ile adı geçen Dimensity 9000 yonga seti amiral gemisi işlemcisi olarak bilinir ve 4 nm üretim sürecinde uzun araştırmalardan sonra bulunmuştur.

One Plus 10R Kutu İçeriği

Standart olarak One Plus 10R kutu içeriği tahmin edilebilir. Kutu içeriğinde; 10R cep telefonu, hızlı şarj istasyonu (Warp Charge Adaptör ve USB Type-A, Type-C kablosu), SIM kart itici, TPU kılıf temizleyici, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi olabilir.

One Plus 10R Fiyatı Ne Kadar?

Tanıtımı kesin olarak yapılmadığı için fiyatı belirsiz olan model hakkında yorum yapmak güçtür. One Plus 10 cep telefonunun ortalama 600 dolar bandında olması beklenmektedir. Bu tahminden yola çıkarak 10R fiyatının belki 400-500 dolar civarı olacağı düşünülebilir.

Fiyatı her ne olursa olsun kesin olan bir durum var ki aynı özelliklere sahip emsallerine göre çok daha ucuz olsa da performansını korumaya devam edecek bir modeldir. One Plus cep telefonunun normal değerinin dışında KDV ve ÖTV ile vergilendirileceğini de hatırlatmakta yarar var.

scrolltotop svg