Oyun Oynarken Performansınızı Katlayacak Oyuncu Mouseları
Oyun

9 dk okuma

Oyun oynarken iyi bir mouse kullanmak; birçok vuruş, seçme ve ani hareketlerin kesinlik, hız ve isabet oranını belirleyen bir faktördür. Oyuncu mouse modelleri, normal bilgisayar mouse türlerine göre daha hassas, duyarlı ve ergonomik bir tasarıma sahiptir. Özelleştirilebilir düğmeleri bulunur ve  aynı zamanda uzun süre yüksek performanslı çalışmak üzere tasarlanır. İster FPS (Birinci Şahıs Nişancı), RPG ​​(Rol Yapma Oyunu) ister yoğun strateji ve simülasyon içeren oyunlar oynayın her türlü oyun ve oyuncu için oyuncu mouse önerisi bulabilirsiniz.

Kısayol tuşu ağırlıklı MMO (Çok Oyunculu Çevrimiçi Oyunlar) veya MOBA (Çevrimiçi Çok Oyunculu Savaş Arenası) oyunlarını mı oynuyorsunuz? Kablolu mu yoksa kablosuz mouse mu, tüm ekstra hareket ve kaydırmalarınız için hafif bir mouse mu ideal? Rekabetçi bir oyuncu musunuz? Kullanım durumu nasıl olursa olsun, ihtiyacınız, çalışan ve ucuz oyuncu mouse seçeneklerinden biri mi? Oyuncu mouse fiyatları, marka ve model çeşitliliği arasında size en uygun olanını belirlemek kolay olmasa da, hazırladığımız oyuncu mouse kılavuzu, oyun stiliniz, bütçeniz ve elinizin boyutuna en uygun modeli seçmenize yardımcı olabilir.

Oyuncu Mouse’unuzu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oyuncu mouse özellikleri taşımayan normal bilgisayar mouse’ları, oyun sırasında hızlı hareketler ve güçlü tıklamalar ile baş edemeyerek kısa sürede bozulma eğilimi gösterir. Yalnızca oyun tarzınıza uygun ve kullanımı rahat bir mouse kullandığınızda oyun deneyiminizin keyfini çıkarabilirsiniz. İyi bir mouse, oyuncu performansınızı katlayan benzersiz özellikleriyle deneyimizin kalitesini yükseltir. Bununla birlikte, iyi bir oyuncu mouse satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı unsurlar bulunur. Oyundaki başarınızı doğrudan etkileyen kritik unsurlar şöyle sıralanabilir:

  • Oyun Stili: Oyuncu mouse ihtiyacınız, oynadığınız oyunun türüne bağlıdır. Dolayısıyla oynamayı düşündüğünüz oyunun stili, aradığınız mouse’un kritik özelliklerini belirler. Örneğin, RTS (gerçek zamanlı strateji) ve MMO oyuncuları, kesinlik ve hızlı takibe odaklanan FPS oyuncularına kıyasla alternatif işlevlere ve makrolara atanabilecek ek tuşlara ihtiyaç duyar.

  • Sensör Tipi: Oyun deneyiminiz için en iyi sensörü belirlemek, kişisel tercihinize bağlıdır. Oyuncular, lazer ve optik sensör seçiminde ikiye ayrılır. Pro-optik mouse modelleri, kullanıcılara daha reaktif bir sensör ve oyun deneyimi sunma yeteneği nedeniyle öne çıkan sensörlerden biridir. Ayrıca lazer mouse’un aksine optik mouse gecikme yapmaz.

  • Kablolu veya Kablosuz: Oyuncu mouse kablosuz modellerin kablolulara göre yüksek hızlı, oktanlı ve reaktif oyunlar için gerekli yanıt verme hızına sahip olmadığı düşünülür. Bununla birlikte, gelişen teknoloji sayesinde kablosuz oyuncu mouse modelleri de kablolu ile aynı hıza ve işleve sahiptir. Çoğu zaman aralarındaki tek fark, kablolu ve kablosuz mouse fiyatlarıdır.

  • DPI ve CPI: DPI (Dots Per Inch), mouse’un her inç hareketi için ekran imlecinin hareket edeceği piksel oranını ifade eder. Büyük bir ekranınız varsa, yüksek DPI’ye sahip bir mouse’a ihtiyacınız var demektir. CPI (Counts Per Inch) ise, mouse sensörlerinde kullanılan kameranın fiziksel çözünürlüğüdür. Oyun deneyiminizi geliştirmek için geniş bir hassasiyet aralığına sahip olması gereken mouse hassasiyetini CPI ve DPI birlikte belirler

  • Ağırlık ve Kavrama Tarzı: Mouse ağırlığı, oynama stilinizden aldığınız keyfi belirleyici bir faktördür. Mouse’u sık hareket ettiren bir oyuncuysanız, sizin için ağırlığı önemlidir. Bazı oyuncu mouse modelleri, kullanıcı tercihlerine bağlı olarak ayarlanabilir ağırlıklara sahiptir. Oyuncular, oyun deneyimlerini geliştirirken parmak ucu, pençe veya avuç içi tutuş biçimlerini kullanır. Mouse tutuş stiliniz, sizin için en rahat mouse ağırlığını ve şeklini belirlediği için önemlidir.

  • Aydınlatma ve Özelleştirme: Tercihinize göre kolayca özelleştirebildiğiniz bir mouse satın almanız en idealidir. Oyuncu mouse satın alırken, aydınlatmasının rahatsız edici olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda üzerindeki tuşları ve yazılımın tercih ettiğiniz seçime uyacak şekilde özelleştirilebilir olması dikkat etmeniz gereken bir diğer faktördür.  

En İyi Oyuncu Mouse 2021 Modelleri

Oyunu ciddiye alan her oyuncunun aksesuar listesinin ilk sıralarında yer alan oyuncu mouse modelleri oldukça çeşitlidir. Harika bir mouse’a sahip olmak için en pahalı olanını seçmeniz gerekmez. Bazı ucuz oyuncu mouse modelleri, pahalı muadillerinin tasarım ve teknik özelliklerini ödünç alarak kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra uygun fiyatlıdır. En iyi oyun mouse marka ve modellerini belirlemek oyun ihtiyaçlarınıza göre şekillense de, oyuncular arasında popüler ve en iyi oyuncu mouse modelleri şu şekilde sıralanabilir:

Razer DeathAdder v2

İnanılmaz hız ve ivme, olağanüstü hassasiyet, hafiflik, güçlü optik sensör, avuç içi ve pençe tutucular için ergonomik tasarım ve maksimum konfor sunan Razer DeathAdder v2, uzun zamandır hem profesyoneller hem de sıradan oyuncular için en popüler oyuncu mouse’ları arasında yer alır. Ergonomik tasarımı sayesinde kullanımı son derece rahattır. Performansı her zaman en üst düzeyde olan oyuncu mouse Razer DeathAdder, yeni versiyonu v2 ile gücünü daha da üst seviyeye çıkarır. Razer DeathAdder çok yönlü kullanıma sahiptir ve dünyadaki en iyi FPS mouse’lardan biridir.

Logitech G703 Lightspeed Kablosuz

İyi inşa edilmiş Logitech oyuncu mouse, rahat tutuş ve kavrama sağlayan elinize uyumlu bir tasarıma sahiptir. Logitech’in ödüllü Lightspeed teknolojisiyle donatılmış mouse, geniş ileti alanıyla oldukça hızlı ve verimli çalışır. Bildirim hızı bir milisaniye olan G703, HERO 16k sensörü, geniş bir CPI aralığı, kısa kalkış mesafesi ve yüksek yoklama oranı ile yüksek performans sağlar. Düğmeleri iyi çalışan Logitech G703 Lightspeed, performans ayarlarını değiştirebileceğiniz ve RGB aydınlatmasını özelleştirebildiğiniz G HUB aracılığıyla programlanabilir. Windows ve macOS ile tamamen uyumlu olan Logitech oyuncu mouse, profilleri depolamak için yerleşik belleğe sahiptir.

HyperX Pulsefire Dart

HyperX Pulsefire Dart, destekli yan tutuşa sahip kablosuz oyun mouse’udur. Tüm tutuş türleri ve neredeyse tüm el boyutları için oldukça uygun olan HyperX Pulsefire Dart, geniş bir CPI aralığına ellilik artışlarla ayarlanabilen CPI’ye ve düşük bir kalkış mesafesine sahiptir. USB alıcısıyla kablolu veya kablosuz olarak bağlanabilen oyuncu mouse, kablosuz şarj için Qi Sertifikalıdır. Yazılımı yalnızca Windows ile uyumlu HyperX Pulsefire Dart, en iyi FPS oyun mouse’ları arasında yer alır.

MSI Clutch GM20 Elite

Dokulu plastik yan tutacaklara, solda iki yan düğmeye ve başparmak desteğine sahip kablolu oyun mouse modelidir. Ağırlık dağılımını ayarlamak için ekleyebileceğiniz bir dizi ağırlık içeren MSI oyuncu mouse, CPI için yüzlük artışlara izin veren ayarlamaya sahiptir. İyi bir FPS oyun mouse’u olan MSI Clutch GM20 Elite, yapılandırılabilir CPI ayarı sunar. Ayrıca tüm kavrama türleri ve orta ve büyük el boyutları için uygun, rahat kullanımlı bir şekle sahiptir. Tüm düğmeleri programlanabilir özelliktedir.

Seçim yaparken faydalanabileceğiniz oyuncu mouse kılavuzu, kesin bir sıralamadan daha çok kendi deneyimlerinize rehberlik edecek bir başlangıç ​​noktasını oluşturmayı hedefler.

scrolltotop svg