Philips HD965090 Avance Collection XXL Airfryer İnceleme
Elektronik

9 dk okuma

Airfryer modelleri ile ünlü Philips, hemen her kullanıcıya uygun kapasite, otomatik program, kolay temizlik ve daha pek çok özellik sunar. Philips HD9650/90 Avance Collection airfryer fritöz de bu ürünlerden biridir. XXL kapasitesi sayesinde geniş ailelere de hitap eder ve tek seferde tüm atıştırmalıkları pişirmenize olanak tanır. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 geniş bir kapasiteye sahip olduğundan ön plana çıkan airfryer fritözlerden biridir ve tüm aile için yemek hazırlamayı kolaylaştırır. 1,4 kg kapasitesi ile bütün bir tavuk veya tencere yemekleri için yeterli alan vardır. Ayrıca, airfryer’da 4 ila 5 kişi için et kızartabilir ve taze ya da donuk patates kızartması hazırlayabilirsiniz. Fat Removal ve Rapid Air teknolojisi ile donatıldığından benzerlerinden ayrılan Philips XXL, ön ısıtma gereksinimini de ortadan kaldırarak enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Alt kısımdaki yıldız şeklindeki eleman ve çift oluk, havadaki dolaşan yağ parçacıklarını filtreler. Böylece Philips airfryer, diğer airfryer’lara göre yemeğinizdeki yağı daha fazla süzer. Pişirme sonrası ise çıkarılabilir parçaları bulaşık makinesinde kolayca temizleyebilirsiniz.

Philips Airfryer Rapid Air Teknolojisi Nedir?

Philips Airfryer, atıştırmalıkları sağlıklı bir şekilde hazırlayabileceğiniz kullanışlı bir mutfak cihazıdır. Bununla birlikte Philips airfryer, patentli “Rapid Air” tekniğini kullanır. Peki Philips airfryer fritözleri özel yapan Rapid Air teknolojisi midir? Philips, denizyıldızı şeklinde dalgalı tabanla donatılan bir fritöze sahip tek üreticidir. Fritözün alt kısmındaki bu benzersiz şekil sayesinde, sıcak hava haznede mükemmel şekilde dağıtılır. Böylece, yemeğiniz yukarıdan ve aşağıdan eşit şekilde ısınır ve pişer. Yıldız şeklindeki taban, diğer alt şekillere ve hatta düz bir tabana kıyasla, yiyeceklerin pişirilmesinde en etkili tasarımlardan biridir. Basit bir ifadeyle Rapid Air teknolojisi, Philips’in airfryer’da hava sirkülasyonu için kullandığı tekniktir. Tüm Philips Airfryer’lar bu teknolojiyi içerir.

Öte yandan TurboStar ve Twin TurboStar olarak adlandırılan farklı Philips airfryer özellikleri de vardır. Benzerlerinin birçoğunda bulunmayan TurboStar, optimum hava sirkülasyonu sağlayan yıldız şeklindeki iç tavanın diğer bir adıdır. Twin TurboStar ise Fat Removal teknolojisinin daha pratik kullanılmasını sağlayan fritözün alt kısmında fazladan yağın tavanın altında kalması için ekstra çıkarılabilir bir katmandır. Bu tür özelliklere sahip Philips airfryer, hem kullanım hem de kullanım sonrası büyük kolaylık sağlar. Pratik mutfak yardımcılarından beklenen tüm özellikleri karşılayan Philips HD9650/90 Avance Collection airfryer, dokunmatik ekranı sayesinde yemek pişirmeyi eğlenceli hale getirir.

Philips HD965090 Avance Collection Airfryer Fritözde Ne Pişirilir?

Geleneksel bir fırından hava sirkülasyonu ve yağsız pişirme teknolojisi ile ayrılan Philips XXL airfryer, öncelikle dışı çıtır içi yumuşak patates kızartmaları yapmak için idealdir. Ancak Philips’in yetenekleri bu kadarla sınırlı değildir.  Philips’in belirttiğine göre XXL kapasiteli bu airfryer’da kızartma, ızgara, fırınlama, ısıtma ve yeniden ısıtma fonksiyonlarına sahip. Bu sayede dilediğiniz tarifi Philips XXL airfryer firitözde hazırlamanız mümkün. Bununla birlikte genellikle dondurulmuş patates, sebze, tavuk ürünleri gibi gıdaları çözünmeye gerek bırakmadan hızla pişirir. Tabii ki taze patates, sebze, but, balık, kek ve diğer yemek hazırlıklarında da mükemmel sonuçlar sunar. Geniş haznesi, birkaç farklı yemeğin hazırlanmasına da izin verdiği için tavuk ve sebzeli yemekleri bir arada pişirmenizi sağlar.

Öte yandan Philips XXL airfryer fritözün dokunmatik ekran ile kontrol edilebilen hazır programları da vardır. 5 hız seçeneği bulunan airfryer hazır programlarda ısı ve süreyi kendi ayarlar, bu sayede cihazın pişirmesini beklemek ya da sürekli yemeğiniz kontrol etmek zorunda kalmazsınız. Bu otomatik programlar fırında pişirme, et, tavuk, balık, dondurulmuş patates kızartması, sıcak tutma fonksiyonundan oluşur. Dilerseniz kapasiteye göre yiyecekleri hazneye yerleştirebilir, önceden ayarlanmış pişirme programlarının sizin için tüm ayarları yapmasını sağlayabilirsiniz. Tek tuşla çalışan bu programlar, farklı gıdalar için de uygun olabilir. Pişirme süresini ve ısısını benzer yiyecekler için de değerlendirebilirsiniz. Airfryer’ı diğer şeylerin yanı sıra küçük ekmekler (ön ısıtma olmadan yaklaşık 7 dakikada), hamburger köftesi veya tavuk budu (yağ kullanmadan) pişirmek, biber dolması hazırlamak, kiş ya da turtalar yapmak ve hatta sulu yemekler pişirmek için de kullanabilirsiniz.

Philips XXL Airfryer Fritözde Kaç Kişilik Yemek Hazırlanabilir?

Adından da anlaşılacağı üzere Philips XXL geniş kapasiteli hava fritözlerinden biridir. 4-6 kişilik yemek hazırlıklarını tek seferde yapabilen airfryer, aynı zamanda aksesuarlarıyla daha kullanışlı hale gelen ve geliştirilebilen bir mutfak elektroniğidir. Kişi başı 250 gramlık porsiyonlarda patates kızartması gerektiğinde geniş kapasitesi sayesinde 5 kişiye aynı anda servis yapabilirsiniz. Haznesini litre olarak değil, gram olarak belirten Philips airfryer hacim olarak sığdığı takdirde 1400 gramlık yiyecekleri pişirmenizi mümkün hale getirir. Küçük bir fırın olarak görülse de neredeyse portatif bir fırının pişirdiği tüm gıdaları daha kısa sürede hazırlayabilir. Yemek grubuna göre değişen miktarlar sunan Philips airfryer, sebze kızartmalarında da 6 kişiye yetecek kadar pişirme yapabilir. Turta ve kişlerde de haznenin en-boy oranına uygun bir hamur hazırlandığında tıpkı pizzalarda olduğu gibi 5-6 dilimlik bir kapasiteden bahsedilebilir.

Philips Airfryer Nasıl Temizlenir?

Airfryer fritözde pişirme tamamlandıktan sonra her zaman kirlenen parçalar sepet ve damlama tepsisidir. Her iki  aksesuarı da Philips XXL airfryer fritözden kolayca çıkarabilirsiniz. Temizlik de tıpkı sepet ve haznenin cihazdan çıkarılması kadar kolaydır. Sadece bulaşık makinesine yerleştirerek bu parçaların temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Hem sepet hem de damlama tepsisi bulaşık makinesinde temizlenmeye uygundur. Tabii ki daha fazla gıdaya maruz kalan ve kirlenme olasılığı daha yüksek ızgara plakası gibi diğer aksesuarları da bulaşık makinesine kolayca yerleştirebilirsiniz. Hazne ve sepet genel olarak çok kirlenmez, bunun sebebi ise çok az yağ  ya da yağsız pişirme imkanı sunmasıdır. Ayrıca fazla yağı süzebildiği için zahmetsizdir. Bulaşık makinesi kullanmak istemediğiniz Philips airfryer elde de yıkanabilir. Yine hazne, damlama tepsisi ve ızgara çıkarılır ve deterjanlı ılık suda 10 dakika bekletilir. Bu sayede tüm kirler çözünecek ve çitilemeye gerek kalmadan temizlik tamamlanacaktır. Dilerseniz 10 dakika beklettikten sonra bir bulaşık fırçası veya tercihen yumuşak bir sünger ile nazikçe ovalayabilirsiniz.

Isıtma elemanının temizlenmesi damlama tepsisi ve sepetten biraz daha zordur, ancak doğru talimatlarla yapılabilir. Philips, ısıtma elemanını temizlemek için bazı önerilerde bulunur. Örneğin, ısıtma elemanı airfryer’a entegredir ve asla çıkarılmamalıdır. Isıtma elemanına kolay erişim sağlamak için önce damlama tepsisini ve sepeti çıkarabilirsiniz. Daha iyi erişim için Airfryer’ı baş aşağı çevirmek de yardımcı olabilir. Yumuşak bir sünger veya fırça ile birlikte hafif bir deterjan kullanarak silebilirsiniz. Ancak sert yüzeye sahip ovma gereçlerinden uzak durmanız gerekir. Ulaşılması zor yağlar için yumuşak bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Bu nedenle airfryer’ın içini temizlemek biraz daha hassas bir iştir. Temizleme kolaylığı ve yağsız, son derece lezzetli pişirme özelliklerinden faydalanmak için siz de Philips Airfryer XXL modeline sahip olabilirsiniz.

scrolltotop svg