Duşta Epilasyon Nasıl Yapılır?
Sağlık & Bakım

9 dk okuma

Güzellik ve bakım dünyasında her geçen gün gelişen teknolojiler istenmeyen tüyler konusunda kadınlara farklı çözüm önerileri sunmakta. Vücudun çeşitli bölgelerinde yer alan tüyler hem estetik görünümü olumsuz etkiler hem de terleme nedeniyle vücutta koku oluşumuna neden olabilir. Yenilikçi teknolojiler ışığında geliştirilen epilasyon cihazları sayesinde artık evde hızlı ve kolay bir şekilde tüylerden kurtulmak mümkün. Üstelik bu cihazların bazıları ıslak alan kullanımına özel olarak üretildiği için duşta epilasyon yapmayı da olanaklı hale getirir. Peki, duş sırasında nasıl epilasyon yapılır? Bu yazımızda duş ortamında epilasyon yapmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz.

Philips BRE730/05 Islak ve Kuru Epilatör ile Duşta Epilasyon İmkanı

Kişisel bakım cihazları arasında öne çıkan Philips BRE730/05 Islak ve Kuru Epilatör, güçlü cımbız mekanizması ve 70 binden fazla tüy alma hareketi sayesinde epilasyon sürecini son derece hassas hale getirir. Böylece daha geniş bölgelerde epilasyon yapabilir ve 4 haftaya kadar süren pürüzsüz cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Cihaz yardımıyla alt bacaklarınıza 10 dakika içerisinde epilasyon yaparak hızlıca tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

Öte yandan ekstra geniş epilatör başlığı ile tasarlanan cihaz, kılları daha hızlı ve etkili almak için her harekette daha geniş bir bölgede işlem uygular. Bu sayede tüyler çok daha kısa sürede ve etkin bir biçimde alınabilir. S şekline sahip ergonomik gövdesi ile öne çıkan ürün, doğal ve hassas hareketler eşliğinde size maksimum kontrol ve daha iyi kavrama imkanı sunar. Böylece ürünü tüm vücudunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Özel olarak tasarlanan tıraş başlığı ise size cildin farklı bölgelerinde tüylere daha yakın ve hassas epilasyon yapma şansı tanır. Cihazla birlikte gelen düzeltme tarağı bikini bölgenizdeki tüyleri şekillendirmenize yardımcı olur. Üründe bulunan hassas bölge başlığı ile yüz, koltuk altı ve bikini bölgenizdeki tüylerden anında kurtulabilir, özel başlık sayesinde cildinizde hassasiyet oluşumunu önleyebilirsiniz.

Yeni nesil özellikleriyle fark yaratan Philips BRE730/05 Islak ve Kuru Epilatör, kaymayı önleyen özel tutma bölümü ile suda kullanıma uygundur. Suda epilasyon deneyimine imkan tanıyan epilatörle rahat ve nazik bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ürünü kablosuz olarak da kullanabilirsiniz.

Suda Epilasyon Yapmanın İncelikleri

Kadınlar için epilasyon sürecini duşta tamamlamak pek çok avantaj sunar. Duş ortamında alınan tüylerden çok daha zahmetsizce kurtulmak ve daha hızlı bir tüy alma süreci geçirmek için duşta epilasyon ipuçlarını bilmeniz gerekir. Ciltte herhangi bir hassasiyet oluşumuna karşı 24 saat önceden epilasyon yapmak idealdir. Böylece herhangi bir tahriş durumunda cildiniz nefes alarak iyileşmek için zaman kazanır. İşte duş ortamında adım adım epilasyon yapmanın incelikleri…

1.    Duş Alın

Duşta epilasyon yapmadan önce temizlenme ve arınma işlemlerini halletmelisiniz. Saçlarınızı yıkadıktan ve vücudunuzu arındırdıktan sonra peeling’e ve en son aşamada epilasyon işlemine geçebilirsiniz. Böylece cildiniz daha yumuşak olur ve epilasyon sürecinden minimum seviyede etkilenir. Bu da size çok daha konforlu bir deneyim imkanı sunar.

2.    Epilasyon Öncesi Peeling Yapın

Duşta epilatör kullanımına geçmeden önce peeling uygulaması yaparak cildinizi epilasyon sürecine hazırlayabilirsiniz. Cilt üzerindeki batıklarla savaşmanın ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yolu, peeling yapmaktan geçer. Duşta özel peeling lifleri veya peeling eldivenleri kullanabilir, favori peeling ürününüzle dairesel hareketler eşliğinde cildinize peeling yapabilirsiniz. Böylece epilasyonun neden olabileceği hassasiyet riskine karşı önlem almış olursunuz.

3.    Epilatörü Nazik Hareketlerle Ciltte Gezdirin

Duş ve peeling aşamasından sonra epilasyona başlayabilirsiniz. Nazik ve yavaş hareketler eşliğinde cihazı 90 derecelik açı ile tutabilir, tüylerinizin üzerinde gezdirmeye başlayabilirsiniz. Bir elinizle cihazı tutarken diğer elinizle cildinizi hafifçe gerdirerek kılların daha iyi alınmasına destek olabilirsiniz. Bu sayede cildinizdeki tüyleri daha rahat bir şekilde almanız mümkün. Epilatör cihazını mutlaka tüylerinizin tersi yönünde tutmalısınız. Aksi durumda tüyler kırılarak batık oluşumuna neden olabilir. Bu da ciltte istenmeyen görünümlere yol açar.

4.    Hassas Bölgelere Özenli Davranın

Vücudunuzun geniş bölgelerindeki epilasyon işlemini tamamladıktan sonra daha dar ve hassas olan bölgelere geçebilirsiniz. Bunun için ürünün hassas başlıklarından yararlanmanız şart. Bikini ve kol altı bölgesine özel olarak üretilen hassas başlıklar sayesinde bu alanları tahriş etmeden epilasyon işlemi yapabilirsiniz. Tıpkı geniş bölgelerde olduğu gibi cihazı 90 derecelik açıda tutup nazik hareketlerle hassas bölge epilasyonu gerçekleştirmek ve istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün.

Duşta Epilasyon Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Islak ortamda epilasyon işlemi yapmak beraberinde pek çok fayda getirir. Duşta epilatör kullanımı ile cildinize dost bir uygulama gerçekleştirmiş olursunuz. İşte duş ortamında epilasyon yapmanın bazı avantajları…

Enfeksiyon Kapma İhtimali Azalır

Islak ortamda epilasyon yapmadan önce duş alıp temizlenmeniz ve daha sonra epilasyon işlemine geçmeniz, enfeksiyon kapma ihtimalinizi minimum seviyeye düşürür. Epilasyon öncesi cildi bakteri ve mikroplardan temizlemek epilasyonla açılan kıl köklerinde mikroorganizmaların yerleşmesini önler. Bu da cilt sağlığı açısından daha ideal bir deneyim yaşamanıza imkan tanır.

Batık Oluşumu Önlenir

Batık oluşumunun en önemli sebeplerinden biri, cildin kuru ve kıl köklerinin sert olmasıdır. Duşta yumuşayan cilt ve tüyler, yapılan peeling yöntemi ile epilasyona oldukça uygun hale gelir. Bu sayede epilasyon işlemi sırasında batık oluşumu en az seviyeye iner ve işlem sonrası daha pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak mümkün olur.

Konforlu Bir Deneyim Yaşanır

Duş sırasında epilasyon aleti kullanmak konforu ve rahat bir deneyime imkan tanır. Duştaki ılık su ve buhar sayesinde kıl kökleri kolayca açılır ve epilasyona hazır hale gelir. Epilasyon aleti ciltte hızlı bir şekilde kayar. Böylece işlem sırasında canınız daha az yanar ve tüyler çok daha kolay bir şekilde alınabilir. Ayrıca bu şekilde tüylerinizin tamamını alma şansınız da yükselir.

Sinirleriniz ve Cildiniz Gevşer

Islak alanda yapılan epilasyon, ılık suyun sinirlerinizi ve cildinizi gevşetmesi ile daha pozitif bir deneyim yaşamanıza olanak sunar. Vücudunuzun rahatlaması ve cilt yüzeyinin yumuşaması sayesinde epilasyon sürecinizi daha az ağrı ve acıyla tamamlayabilir, stressiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Duş sırasında epilasyon yaparken suyun çok sıcak veya soğuk olmasından kaçının. Sıcak su cildi tahrişe açık hale getirir. Soğuk su ise gözenekleri yeterince açmaz ve epilasyon için ideal bir cilt yüzeyi oluşturmaz. Bu nedenle duş boyunca ılık su kullanmaya özen gösterin. Ayrıca epilasyon sonrasında cildinize losyon veya deodorant gibi ürünler uygulamayın. Duştan çıkıp kurulanma aşamasına geçince cildinize hafif bir nemlendirici krem sürerek epilasyon işlemini sonlandırabilirsiniz. Epilasyon sonrası ilgili bölgelere 12-24 saat boyunca herhangi bir cilt bakım ürünü uygulamamanız da tavsiye edilir.

Siz de suda epilasyon işlemi gerçekleştirerek tüy alma sürecini çok daha hızlı, kolay ve keyifli hale getirebilirsiniz. Philips’in ıslak alanda kullanıma uygun epilatör modeline Turkcell Pasaj üzerinden hemen göz atabilir, ücretsiz iade ve iptal gibi imkanlarla alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

scrolltotop svg