Türkiye’de En Çok Oynanan 20 Oyun
Oyun

8 dk okuma

Ülkemizde oyun sektörü hızla büyüyen bir sektör. Birçok oyuncu saatlerce oyun oynuyor ve bu oyunlara önemli miktarlarda ücret de ödüyor. Twitch’te yayıncıların düzenli olarak açtıkları oyun yayınları sayısız kişi tarafından takip ediliyor. Bu içerikte Türkiye’de en çok oynanan oyunlar listesini oluşturan 20 yapımı sizler için derledik.

Türkiye’de En Çok Oynanan Oyunlar

Counter-Strike: GO

FPS deyince en popüler oyunlar arasında yer alan CS: GO Nisan 2020’de yaklaşık 1,3 milyon kişiyle en yüksek online eş zamanlı oyuncu sayısını gördü. Ülkemizde de hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip olan CS: GO, son 8 yılda elde ettiği başarılarla ismini daha da duyuruyor. Yüksek oyuncu sayısı ile dikkatleri üzerine çeken CS: GO, farklı oyun modları ile de oyuncuları mutlu ediyor. Oyunculara yaşattığı heyecan ve sadık oyuncu kitlesi sayesinde CS: GO, Türkiye’nin en çok oynanan oyunu olarak görülebilir.

PUBG Mobile

Açık dünya özelliği ve bol aksiyonlu yapısı ile bilinen PUBG Mobile, ülkemizde en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. İster tek başına ister takım halinde oynanabilen PUBG Mobile sayesinde oyuncuları heyecan dolu dakikalar bekliyor. PUBG Mobile’ın dünya çapında oyuncu sayısının yaklaşık 50 milyon civarında olduğu biliniyor.

Oyun Performansınızı Katlayacak Oyuncu Mouseları

DOTA 2

MOBA türünün günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan DOTA 2, aksi düşünülse de hala popülerliğini koruyor. Üstelik DOTA 2’deki oyuncular arasındaki rekabet, diğer birçok oyundaki rekabeti geride bırakmayı başarıyor. Yaklaşık on yıllık bir oyun olmasına rağmen DOTA 2’nin son bir yıldaki günlük aktif oyuncu sayısı 1 milyon civarında bulunuyor.

World of Warcraft

Türkiye’de en çok oynanan online oyunlar arasında World of Warcraft da yer alıyor. MMORPG türünün en eski ve en kaliteli örneklerinden biri olarak bilinen oyun, sunduğu açık dünya sayesinde oyunculara istedikleri gibi hareket etme özgürlüğünü sağlıyor. World of Warcraft oynarken oyunun düzenli olarak verdiği görevleri yaparak seviye atlamak mümkün. Öte yandan oyun içerisinde balıkçılık, madencilik ve demircilik gibi hobilerle de uğraşılabiliyor.

League of Legends

Tıpkı DOTA 2 gibi MOBA türünün temsilcilerinden biri olan League of Legends’ın, özellikle 20 ila 25 yaş arasındaki gençlerde oldukça popüler olduğu görülüyor. Dünya çapında 8 milyon oyuncuya sahip olan League of Legends, birçok farklı e-spor turnuvasında da rastlanan oyunların başında geliyor.

FIFA 21

Ülkemizde futbol sevilen bir spor olduğu için FIFA 21 de popüler bir oyun olarak göze çarpıyor. Günümüzde gençlerin birçoğu kafa dağıtıp stres atmak için konsolda veya bilgisayarda FIFA 21 oynamayı tercih ediyor. Üstelik çok oyunculu imkanları gelişmiş olan FIFA 21’de aynı anda 4 kişi maç yapabiliyor.

FM 21

Futbol deyince FIFA serisinden söz edip de FM serisinden söz etmemek olmaz. FM 21, yani Football Manager 21, küçük ya da büyük bir futbol takımının teknik direktörlüğünün yapıldığı bir oyun. Tanınmış birçok kulüp takımının bulunduğu bu oyunda maç simülasyonlarının oldukça detaylı olduğu söylenebilir.

Metin 2

Özellikle yerli oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilen Metin 2, içerdiği birçok macera ve görev ile dikkat çekiyor. Yenilenen dövüş sistemi ile eski oyuncu kitlesini tekrar toparlayan Metin 2, açık dünya sistemi ile biliniyor. Üstelik PVP sistemi ile oyuncuların birbirleriyle savaşması da sağlanıyor.

Valorant

Yeni nesil FPS oyunlarından biri olan Valorant, özellikle genç neslin sıklıkla oynadığı oyunlar arasında bulunuyor. Valorant’ın diğer FPS oyunlarından farkının silahların yanı sıra özel güçler olduğu söylenebilir. Valorant’ta bulunan özel güçler ve kolay nişan alma özelliği, oyunu daha renkli ve eğlenceli hale getiriyor.

Left 4 Dead 2

Zamanının oldukça iyi oyunlarından biri olan Left 4 Dead 2, günümüzde de belli bir oyuncu kitlesi ile var olmaya devam ediyor. Klasik bir FPS oyunu olmaktan çok uzak olan Left 4 Dead 2’da zombilerle mücadele ederek hayatta kalmaya çalışılıyor. Oyun, kafa dağıtmak ve stres atmak için en ideal oyunlardan biri olarak görülüyor.

Euro Truck Simulator 2

Oldukça eski bir oyun olmasına rağmen Euro Truck Simulator 2, farklı oyun modları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yakın zamanda gelen konvoy kurma özelliği sayesinde oyuncular, arkadaşları ile beraber Avrupa yollarında tır sürme keyfine varabiliyor.

Among Us

Hem bilgisayardan hem de mobil cihazlardan rahatlıkla oynanabilen Among Us her yaş grubuna hitap eden bir oyun olarak öne çıkıyor. Oyunda oyuncular, Crewmate veya Impostor rollerinden birini üstleniyor. Crewmate olan oyuncular Impostor’ları bulmaya çalışırken Impostor olan oyuncular da Crewmate’leri öldürmeye çalışıyor.

101 Okey Plus

Hem mobilden hem de tarayıcıdan oynanabilen oyunlardan biri de 101 Okey Plus. Türkiye’de fiziksel olarak sıklıkla oynanan 101 okey, bu oyun sayesinde internet ortamında da oynanabiliyor.

GTA V

Yedi yıl önce çıkan GTA V, ülkemizde ve dünyada en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Her ay en çok satan 10 oyun arasında bulunan GTA V’in online modunun yanı sıra hikâye modu da bulunuyor. Birçok yasa dışı aksiyonun mümkün olduğu oyunda istediğiniz aracı kullanma şansınız bulunuyor.  

Minecraft

Minecraft, daha çok 18 yaşın altında olan kitlesi ile biliniyor. Sandbox türünün önemli örneklerinden olan bu oyun, bloklar ile farklı tasarımlar yapmanıza olanak sağlıyor. 200 milyondan fazla kopya satmayı başaran Minecraft, şu an için oyun tarihinin en çok satan oyunlarından biri.

Brawl Stars

Birçok farklı oyun modu bulunan Brawl Stars, rakip takımı ve oyuncularını yenmek üzere kurgulanan bir oyun olarak biliniyor. Oyun içerisinde farklı ana saldırı ve yan saldırılara sahip birçok karakteri kullanmak mümkün. Öte yandan oyun içindeki dükkândan çeşitli malzemeler ve kozmetik ürünler satın alınabiliyor.

Subway Surfers

Mobil oyunlar arasında en çok sevilenlerden biri de Subway Surfers olarak öne çıkıyor. Oyuncular, bir tren yolunun üzerinde bekçiden kaçan bir çocuğu oynuyor. Bu oyunda zaman zaman heyecan dozu üst seviyelere çıkabiliyor. Oyun, bir engele takıldığınızda bitiyor.

Knight Online

Ülkemizde MMORPG deyince ilk akla gelen oyunlardan biri de Knight Online. Oyuncular, oyun içi görevleri yaparak ve yaratıklarla mücadele ederek seviye atlayabiliyorlar. Öte yandan oyun içinde kurulan pazar yerlerinde çeşitli eşyalar alınıp satılabiliyor. Bir zamanlar birçok oyun tutkunun gözdesi olan Knight Online’ın hala sadık bir oyuncu kitlesi bulunuyor.

Witcher

Bu oyun, dünya çapında o kadar popüler oldu ki yakın zamanda dizisi bile çekildi. RPG türünün en önemli örneklerinden biri olan oyunda ana karakter, Orta Çağ’ı andıran bir dünyada maceradan maceraya atılıyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG türünde devrim yaratan The Elder Scrolls V: Skyrim, benzerlerine göre daha karanlık ve gotik atmosferi ile oyuncuların dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu oyunda başta ejderhalar olmak üzere birçok yaratık ile karşılaşılabiliyor.

scrolltotop svg