Valorant Ajanlarını Yakından Tanıyalım
Oyun

9 dk okuma

League of Legends adlı video oyunuyla dünyanın en bilinen oyun şirketlerinden biri hâline gelen Riot Games’in bir diğer bomba video oyunu Valorant, yayınlandığı 2020 yılından bu yana büyük bir keyifle oynanmaya devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinde gördüğü ilginin bir benzerini Türkiye’de de gören Valorant, tamamen Türkçe olarak çıkması sayesinde bu popülerliğini perçinliyor. İlginç arka planlarına sahip 19 ajana kucak açan video oyunundaki ajanları, ünlü seslendirme sanatçıları konuşuyor. Dilerseniz gelin, hem Valorant’taki ajanları yakından tanıyalım hem de onları kimlerin seslendirdiklerinden söz edelim.

1. Brimstone

Gerçek adı Liam Byrne olan ABD’li Brimstone, oyunda Kontrol Uzmanı sınıfında bulunuyor. Önceleri itfaiyecilik yapan karakter, sonraları Özel Kuvvetler ekibi için asker olarak çalışmaya başlıyor. İlk Işık olayları sonrasında gizli Valorant Protokolü’nün ilk üyesi ve ardından lideri Brimstone’u, Itri Koşar seslendiriyor.

2. Viper

Muhtemelen Seattle kökenli, ABD’li Viper’ın gerçek adının, Sabine Callas olduğu kayıtlarda yer alıyor. Brimstone gibi Kontrol Uzmanı sınıfında yer alan Viper, ödüllü bir kimyager ve bu alandaki hünerlerini oyun çerçevesinde bol bol sergiliyor. İlk Işık olaylarının ardından ajan takımına katılan ikinci isim olan karakter, farklı ajanların takıma dâhil edilmesi konusunda da çalışıyor. Viper, Hümay Güldağ tarafından seslendiriliyor.

3. Omen

Nereli olduğuna dair “Dünya” dışında pek bir bilgi sunulmayan Omen’ın gerçek adına dair de bir veri bulunmuyor. Esasen bir insanın hayaleti olan karakter, nasıl öldürüldüğünü net şekilde anımsıyor. Aynı zamanda Viper’ın iyi bir arkadaşı olduğunu da hatırlayan Omen, Valorant Protokolü’nün başlıca üyelerinden birine dönüşüyor. Omen’a, ünlü televizyon sunucusu Levent Yıldız sesiyle hayat veriyor.

4. Killjoy

Gözcü sınıfında görev alan ve asıl adı Klara Böhringer olan Killjoy, Alman çalışkanlığının Valorant dünyasındaki bir tezahürü gibi değerlendiriliyor. Yetenekli mucit Killjoy, video oyunlarına merak duymasıyla da diğer ajanlardan ayrılıyor. Boş vakitlerinde League of Legends oynayan karakteri, Bahar Kaplan seslendiriyor.

5. Cypher

Oyunun Faslı karakteri Cypher’ın gerçek adının Amir El Amari olduğu biliniyor. Killjoy gibi Gözcü sınıfında görev alan karakter, maskesini hiçbir surette çıkarmıyor. Öyle ki onu Valorant Protokolü’ne dâhil eden isimler dahi Cypher’ın yüzünü hiç görmediklerini belirtiyor. Gizli bilgileri toplayıp kullanma konusunda uzman karakter, Selim Yeğin tarafından konuşuluyor.

6. Sova

Listenin, Öncü sınıfında yer alan ilk üyesi konumundaki Rusya doğumlu Sova, kendisinden kaçanları bile bulup ortadan kaldırmasıyla nam salıyor. Asıl adı Alexander (Sasha) Novikov olan okçu karakter, tek gözünü kaybettikten sonra mekanik bir göz kullanarak yaşantısına devam ediyor. Protokol’ün altıncı ajanı Sova’yı, Murat Aydın seslendiriyor.

7. Sage

Takım arkadaşlarını ayağa kaldırabilmesiyle öne çıkan Çinli Sage’in gerçek adının Ling Ying Wei olduğu belirtiliyor. Brimstone’dan sonra Valorant Protokolü’nün ikinci komutanına dönüşen enerjik karakter, takıma katılan diğer ajanların eğitimiyle yakından ilgileniyor. Gözcü sınıfında yer alan Sage, Damla Babacan’ın sesiyle canlanıyor.

8. Phoenix

Asıl adı Jamie Adeyemi olan ve her şartta başındaki dertlerden kurtulmayı bilen İngiltere doğumlu Phonenix, dövüş yetenekleriyle düşmanlarına kök söktürüyor. Düellocu sınıfında boy gösteren ajan, yüksek özgüveni ve dürtüselliğiyle Protokol’deki diğer isimlerden ayrılıyor. Seslendirme sanatçısı ve müzisyen Onur Kırış tarafından seslendirilen karakter, oyuncular tarafından hayli seviliyor.

9. Jett

Phoenix gibi Düellocu sınıfının üyesi konumundaki Güney Koreli Jett, yakın dövüş konusunda en mahir ajanlardan biri olarak kabul ediliyor. Gerçek adı Sunwoo Han olan karakter, önceleri şeflik yaparken çalıştığı restoranda yıkıcı fırtınalara neden olduğu, sonrasında buradan kaçtığı belirtiliyor. Özel yetenekleri sayesinde Valorant Protokolü’ne uygun bulunan Jett’i, Hacer Berrak Kuş konuşuyor.

10. Reyna

Bir başka Düellocu Reyna’nın gerçek adı Zyanya Mondragón olarak geçiyor. Teke tek dövüşlerde karşısına çıkmaya pek kimsenin cesaret edemediği Meksikalı ajan Reyna, insanların ruhlarından yaşam enerjisini alma ve bu enerjiyi kullanma yeteneğiyle dikkat çekiyor. İnsanlıktan ve teknolojiden hazzetmeyen Reyna’yı, ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Zeyno Eracar seslendiriyor.

11. Raze

Güney Amerikalı bir diğer ajan Raze, Reyna’nın aksine oyuna Brezilya’dan katılıyor. Düellocu konumunda bulunan ve gerçek adının Tayane Alves olduğu bildirilen karakter, patlayıcılar ve silah kullanma konusunda başarılıyken teke tek karşılaşmalarda da düşmanlarını kolayca alaşağı edebiliyor. Sevdiği insanlara havai fişek gösterisi sunmaktan hoşlanan Raze’i, İrem Alnıaçık konuşturuyor.

12. Breach

İsveçli Breach, Öncü sınıfı ajanlar arasında bulunuyor. Gerçek adı Erik Torsten olan ajan, düşman alanlarını belli bir hedefe yöneltilmiş kinetik patlamalarla temizlemesiyle tanınıyor. Esasen pek çok suçtan hüküm giyen ancak ampute olduğu için düşük bir ceza alan ajan, Raze’in de yardımıyla karbon çelik titanyum karışımı kollarla yaşantısını sürdürüyor. Breach’e, ünlü seslendirme sanatçısı Umut Tabak, sesiyle hayat veriyor.

13. Skye

Yine Öncü sınıfında yer alan Avustralyalı Skye, Valorant’ın 1,11 yamasıyla yapıma eklenen ajanlardan biri oluyor. Asıl adı Kirra Foster, takma adıysa “Büyük İyileştirici” olarak belirtilen Skye, sahadaki düşmanlarını çeşitli şekillerde engelleyebilirken takım arkadaşlarını da takma adından anlaşılacağı üzere iyileştirme özellikleriyle geliyor. Skye, tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Yeliz Gerçek tarafından seslendiriliyor.

14. Yoru

Japonya doğumlu olmasıyla Düellocu sınıfına mensup olması arasında sıkı bir bağlantı bulunan ve yakın dövüş konusunda hayli başarı yakalayan Yoru’nun gerçek adı, Ryo Kiritani olarak geçiyor. Gerçekliğin içine delikler açarak düşman hatlarına sızma ve düşmanlarını saniyeler içinde etkisiz hâle getirme konusunda usta olan Yoru, oyuncu Ali Seyitoğlu’nun sesiyle hayat buluyor.

15. Astra

Asıl adı Efia Danso olduğu belirtilen Ganalı ajan Astra, düşmanlarının bir sonraki hamlelerini bilebilmesini sağlayan derin öngörü yeteneği ve kozmosun enerjisinden destek alarak savaş alanını kendi isteğine göre şekillendirme becerisiyle öne çıkıyor. Kontrol Uzmanı sınıfında bulunan Astra, Valorant Protokolü kapsamında astral bir koruyucu şeklinde görev alıyor. Karakteri, Burcu Güneştutar seslendiriyor.

16. KAY/O

Valorant ajanları arasındaki yegâne sibernetik karakter olan KAY/O, Radyanlar’ı etkisiz hâle getirmek üzere üretilmiş robot olmasıyla fark yaratıyor. Alternatif bir gelecekten gelen ve polarize radyanitin gücünü kullanarak çalışabilen robot karakter, zaman yolculuğuna çıkıp Karayipler’in yakınlarındaki adaya ulaşarak Valorant Protokolü kapsamında çalışan diğer ajanların arasına katılıyor. Seslendirme sanatçısı Zeki Atlı’nın seslendirdiği ajan, oyuncular tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

17. Chamber

Diğer ajanlara kıyasla farklı giyim tarzı ile dikkat çeken Fransız Chamber’ın gerçek adının Vincent Fabron olduğu bildiriliyor. Gözcü sınıfının bir mensubu olan ve başlarda hem Viper hem de Brimstone ile karşılaştığında sorunlar yaşayan ancak sonraları Omega Projesi için ekibe yardım edeceğini söyleyen Chamber, sinema oyuncusu Ali Rıza Kubilay tarafından seslendiriliyor.

18. Neon

Filipinler doğumlu Düellocu Neon, şok edici hızlarda hareket edebiliyor ve vücudunun ürettiği biyoelektrik parlaklık patlamalarını düşman sahasına yönlendirebiliyor. Gerçek adı Tala Nicole Dimaapi Valdez olan Neon, Ayşe Kul’un sesiyle hayat buluyor.

19. Fade

Valorant oyununa 4,08 yaması ile eklenen ve oyundaki tek Türk karakter olma özelliğine sahip Fade, Öncü sınıfında bulunuyor. Asıl adının Hazal Eyletmez olduğu açıklanan ajan, düşmanlarını, kendi korkularıyla manipüle ederek onları saf dışı bırakabiliyor. Ankara kedisinden ilham alınarak tasarlanan ajanın boynundaki kedi patisi izi de bu ilhamın kaynağını açık ediyor. Fade karakterini İlayda Alişan seslendiriyor.

scrolltotop svg