Xiaomi Robot Süpürgeler Nasıl Sıfırlanır?
Elektronik

9 dk okuma

Akıllı robot süpürgelerin hayatı kolaylaştırdığına ve günlük işleri daha pratik hale getirdiğine hiç şüphe yok. Ama her teknolojik alette olduğu gibi akıllı robot süpürgeler de zaman zaman ayar değişikliğine ve reset atma gibi işlemlere ihtiyaç duyabilir.

Xiaomi Robot Süpürge Sıfırlama

Xiaomi akıllı robot süpürge modellerinde Wİ-Fi bağlantısı kopması sonucunda ya da şifre değişikliği gibi durumlarda reset atmaya ihtiyaç duyulabilir. Bunun için bazı pratik işlemleri uygulayarak akıllı süpürgenizi kolaylıkla sıfırlayabilirsiniz. Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek için açma kapama düğmesine üç saniye kadar basılı tutmanız gerekir. Bu işlemden sonra ‘’İlk fabrika ayarlarına dön’’ sesli mesajını duymanız beklenir. Bu sesli mesajı Çince ya da İngilizce duyabilirsiniz. Uyarıyı duyduktan sonra akıllı robot süpürgenin güç anahtarını üç saniyeden daha uzun bir süre basılı tutmalısınız. Bu komutla birlikte yeni bir sesli mesaj duyacaksınız. Böylece akıllı süpürge kendi kendini yeniden başlatacaktır. Alternatif bir yönteme daha ihtiyaç duyuyorsanız akıllı telefon veya tabletinize indirdiğiniz Mi uygulamasından yararlanabilirsiniz. Mobil cihazınıza yüklediğiniz Xiaomi Mi Home uygulaması, bu markaya ait elektronik ev aletlerini kolaylıkla yönlendirmenize yardımcı olur. Uygulamadan yararlanarak kullandığınız tüm Xiaomi marka cihazları tek bir noktadan kontrol edebilir ve ihtiyacınıza uygun ayar değişikliklerini pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Cihaz menüsüne ulaşmak ve akıllı robot süpürgenizi sıfırlamak için uygulama üzerinden cihaz resmine dokunmalısınız. Bu komuttan hemen sonra ekranın sağ üst köşesinde görüntülenen üç noktaya tıklamanız gerekir. Ekranı aşağıya doğru kaydırdığınızda Cihazı Sil butonunu görebilirsiniz. Tamam tuşuyla birlikte onay verdiğinizde buradan cihazı silebilir ve yeniden kurulum sağlayabilirsiniz. Akıllı robot süpürgenizi fabrika ayarlarına sıfırlamanızı sağlayan bu yöntem sayesinde cihazınızın verimli bir şekilde çalışması için tüm gerekli ayarları güncelleyebilirsiniz. Reset işlemi, bağlantı sorunları gibi sık karşılaşılan problemleri çözebilir.

Xiaomi Robot Süpürge Harita Sıfırlama Yöntemi

Xiaomi robot süpürge resetleme özelliği, bu akıllı cihazı ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanızı kolaylaştıran ve çağın ihtiyaçlarına hitap eden kullanışlı bir detaylar arasında yer alır. Xiaomi robot süpürge reset atma işleminden sonra harita sıfırlamaya da ihtiyaç duyabilirsiniz. Akıllı robot süpürgenizde harita sıfırlamak için pratik bir yöntemden yararlanabilirsiniz. Mi Home uygulaması cihazı fabrika ayarlarına döndürebildiği gibi harita sıfırlamaya da yardımcı olur. Bu uygulamayı kullanarak süpürgenizi senkronize edebilir ve evinizin haritasını çıkarabilirsiniz. Akıllı robot süpürge, üzerinde yer alan sensörler aracılığı ile lazer sinyalleri gönderir. Böylece evinizdeki tüm eşyaları konumlarına ve hatlarına göre algılayarak verimli bir çalışma planı oluşturur. Bu aşamada tüm evi, duvarları ve eşyaları dokunarak tarar. Bu şekilde evinize ait detayları hafızasına kaydeder. Temizlemeye programlandığında tüm işlemleri hafızasındaki bu verilere göre tamamlar. Haritalama sayesinde en verimli şekilde çalışarak etkili bir temizlik yapar. Temizlik sırasında Wi-Fi sinyali kopsa bile bu haritalama sistemi sayesinde temizleme işlemine devam edebilir. Bu açıdan haritalama sistemi oldukça pratik ve yenilikçi bir detay olarak karşımıza çıkar. Xiaomi akıllı robot süpürgenizin çalışma ve haritalama programında herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizde Mi Home uygulamasından cihaz görseline tıklayabilirsiniz. Böylece harita sıfırlama, resetleme ve fabrika ayarlarını geri yükleme gibi işlemleri zaman kaybetmeden yapabilirsiniz.

Xiaomi Akıllı Robot Süpürgeler için Püf Noktalar

Xiaomi akıllı robot süpürgeleri sıfırladığınızda cihazı kullanırken karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunları kolaylıkla çözebilirsiniz. Cihazda bulunan Home ya da güç tuşuna basılı tutarak cihazınızı resetleyebilirsiniz. Böylece Wi-Fi bağlantı sorunlarına çözüm bulabilirsiniz. Resetleme sonrasında da Wi-Fi bağlantı sorunları devam ediyorsa, modem şifrenizdeki özel karakterleri değiştirmeyi deneyebilirisiniz. Çünkü modem şifresinde özel karakterler kullanılması da zaman zaman akıllı robot süpürgelerde bağlantı kopması gibi sorunlara yol açabilir. Yurt dışı menşeili markalardan biri olan Xiaomi, Türkçe ve İngilizce klavyeler arasındaki uyuşmazlık nedeniyle bu tür uyarlamalar yapmanıza ihtiyaç duyabilir. Aynı zamanda modeminizin kimlik doğrulama seçeneği de bağlantı sorunlarının nedenini olabilir. Kimlik doğrulama seçeneğini WPA/WPA2 PSK olarak güncellediğinizde Xiaomi akıllı robot süpürgelerin verimli bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.  Bağlantı sorunlarınız devam ediyorsa alternatif bir yöntemden daha yararlanmanız mümkün. Uzak konumlardan gelen Wi-Fi sinyalleri akıllı robot süpürgenize ulaşmıyor olabilir. Bu problemi çözmek için geçici olarak bir ara kablo kullanıp şarj istasyonu ve akıllı süpürgeyi modemin yanına almayı deneyebilirsiniz. Eşleştirmeyi modeme bu kadar yakın bir konumdan yaparak daha güçlü bir Wi-Fi bağlantısı kurabilirsiniz.

Xiaomi Robot Süpürgeler ile Pratik Temizlik

Xiaomi robot süpürgeler çağın ihtiyaçlarından ilham alarak geliştirilen özelliklere sahip. Günümüzün ihtiyaçlarına hitap edecek pratikliğe ve özelliklere sahip bu cihazlar, kişisel kullanıma göre uyarlanabilme avantajı da taşır. Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential Akıllı Robot Süpürge bu açıdan beklentilerinize hitap eden yenilikçi bir tasarımdan oluşur. En derin boşlukları yüksek emiş gücüyle temizlemek için tasarlanmış özel sistem, hijyenik bir yaşam alanına kavuşmanıza yardımcı olur. Yüzeylerde bulunan tozların hızlıca kaldırılmasını ve boşlukların etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayan Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential, 2200 Pa’lık emiş gücüne sahip. Farklı odalar ile farklı kir ve kalıntı türleri için 4 farklı emiş gücüne uyarlanabilen bu tasarım, verimli bir temizlik için ideal çözümleri sunar. Böylece yaşam alanınızın her bölümünde derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz. Xiaomi’nin bu akıllı robot süpürge modelini tercih ederek bezelye büyüklüğündeki kalıntılardan saç ve toz gibi her türlü kalıntıya kadar pek çok kir ve toz zerreciğini temizleyebilirsiniz.

Xiaomi Mi Mijia 1C Robot Vacuum Mop Akıllı Robot Süpürge, dijital su deposu kontrol göstergesi yenilikçi detaylardan birine sahip. Aynı zamanda ayarlanabilir 3 farklı su seviyesi ayarı sayesinde kullanışlı özellikler ile buluşabilirsiniz. Xiaomi Mi Mijia’da yer alan elektronik su haznesi, su akışını pratik bir şekilde kontrol etmek için tasarlanmıştır. Farklı seviyelerdeki su seviyesi ayarları ise sızıntıyı önleyerek size temiz ve konforlu bir kullanım sunar. Sızıntı önleme sistemi sayesinde parke ve fayans yüzeyleri korunarak etkili bir temizlik sağlanır. Yaşam alanınızın farklı bölümlerinde birbirinden farklı temizlik koşullarına ihtiyaç duyabilen yerler olabilir. Farklı türlerdeki yüzeylerden toz ve kir kalıntılarını temizlemek için tasarlanmış bu yenilikçi cihaz, geniş çaplı açıklığı sayesinde emiş gücünü en verimli şekilde kullanır. Askıda duran emiş açıklığı farklı yüzeylere adapte olarak detaylı bir süpürme sağlar. Akıllı robot süpürgede yer alan az boşluklu ve daha ağır işler için tasarlanmış ana fırça ise güçlü toz temizliği için ideal özelliklere sahip. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Akıllı Robot Süpürge de sağladığı pratik ve kullanışlı temizlik özelliklerinin yanı sıra tasarımıyla da dikkat çeker. Modern ve yenilikçi detaylara sahip şık tasarım, minimal bir temizlik cihazı olarak ön plana çıkar.  Çağın ihtiyaçlarına hitap eden bir cihaz olan Xiaomi Mi Robot Vacuum, sadeliğiyle yaşam alanınız ile bütünleşen şık detaylara sahip. Yaşam alanınızın günlük temizliğinde Xiaomi’nin akıllı robot süpürgelerini tercih ederek toz ve kir kalıntılarını derinlemesine temizleyebilirsiniz.

scrolltotop svg