Yapay Zeka Destekli Oral-B IO Diş Fırçaları
Sağlık & Bakım

10 dk okuma

Diş fırçalamanın pek çok ince noktası olsa da çoğu kişi bunları es geçtiği için gerçek ve etkili bir ağız/diş sağlığına kavuşmakta zorlanabilir. Oral-B tarafından üretilen yapay zeka destekli, şarjlı diş fırçaları ise fırçalama deneyiminizi çok daha üst seviyeye taşır. Yapay zeka destekli Oral-B IO diş fırçaları firmanın en son teknolojiyle üretilen serisine aittir. Çok gelişmiş bir teknoloji ile çalışan bu fırçalar diş ve ağız sağlığı için gerekli olan her şeyi size sunar. Eş zamanlı takip sistemi ise muhtemelen birçok kullanıcı gibi sizin de aklınıza “Bir diş fırçasından daha ne beklenir ki?” sorusunu getirecek. Gelin şimdi dört dörtlük temizlikle keyifli bir kullanıcı deneyimini buluşturan Oral-B IO yapay zeka destekli diş fırçası serisine daha yakından göz atalım.

Yapay Zeka Destekli Oral-B IO Diş Fırçaları ile Eğlenceli Bir Deneyim

Oral-B tarafından tasarlanan IO serisindeki diş fırçaları mobil uygulama ile entegre olarak eş zamanlı geri bildirimler sunuyor ve deneyiminize biraz oyun katmayı da ihmal etmiyor. Bluetooth ile telefonunuza bağlanan Oral-B IO diş fırçası modelleri siz dişlerinizi fırçalarken eş zamanlı olarak her dişinizin haritasını ve ağzınızın içini gösteriyor. Tam bu noktada alacağınız geri bildirimler aynı zamanda bir rehber niteliğinde; çoğu kullanıcı bu özellikten çok büyük yarar sağlıyor.

“Dişlerinizi nasıl fırçalıyorsunuz? İstenilen noktalar tam olarak temizlendi mi?” ya da “Daha ne kadar süre fırçalamaya devam etmelisiniz?” gibi soruların cevaplarını da 3D pozisyon algılama ve eş zamanlı görüntüleme teknolojisi sayesinde takip edebiliyorsunuz. Dişlerinizin ön, arka ve üst yüzeyleri aynı anda gösteriliyor.

Diş hekimlerinin çoğu kez şikayet ettiği ulaşılması güç olan noktaların yeterince temizlenmemesi sorunu bile yapay zekalı diş fırçaları sayesinde artık tarihe karışıyor. Yapay zeka özelliği sayesinde dişlerinizin her bir yanını takip etmek; yönlendirmeler ile işlemi kolaylıkla tamamlamak mümkün.

Serinin gittikçe popülerleşmesinde en önemli etkenlerden biri de uygulama üzerinden size diş ve ağız sağlığınız açısından bazı görevler verilmesi. İhtiyacınız olan bir işlemi (Beyazlatma, tartar giderme vb.) seçebilir ve uygulamanın size vereceği rutin görevleri yerine getirerek kısa sürede çok iyi bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.

Oral-B IO Yapay Zeka Destekli Diş Fırçası Özellikleri

Oral-B IO şarjlı diş fırçası serisinde farklı modeller bulunuyor. Her bir modeli birbirinden ayıran bazı noktalar olsa da genel olarak IO serisindeki ürünlerde şu özellikler ön plana çıkıyor:

  • İnteraktif ekrana sahip olan diş fırçalarında şarj durumunu, başlık değişim zamanını, dişinizi nasıl fırçaladığınıza vb. dair geri bildirimleri ve kullanım modlarını görüntüleyebilirsiniz. Örneğin dişlerinizi doğru bir şekilde fırçalarsanız ekranda “Gülen Surat” emojisi çıkıyor.
  • Yapay zeka teknolojisi ile üretilen Oral-B IO diş fırçaları firmanın en gelişmiş ürünleri olarak satışa sunuluyor.
  • Akıllı basınç sensörlü olan Oral-B IO yapay zeka destekli diş fırçaları işlem esnasında dişlerinize ne kadar baskı yaptığınız ile ilgili uyarı veriyor.
  • Gelişmiş modellerde manyetik şarj cihazı, seyahat çantası ve yedek başlık kutusu bulunuyor.
  • Ürünler yaklaşık 3 saat içinde şarj edilebiliyor.
  • Bluetooth bağlantısı hepsinde mevcut.
  • Serinin tüm diş fırçası tasarımlarında zamanlayıcı var.

Yapay Zeka Destekli Oral-B IO Diş Fırçası Seri Karşılaştırmaları

Yapay zeka destekli Oral-B iO diş fırçası serileri yenilikçi ve geliştirilmiş teknolojileriyle kullanıcılara sunuluyor. Serideki en gelişmiş model ise Oral-B IO 9 olarak karşımıza çıkıyor. iO serisinin diğer yapay zeka destekli diş fırçaları arasında iO 6, iO 7 ve iO 8 modelleri yer alıyor.

İşte Turkcell Pasaj Oral-B iO serisi modellerinin temel itibarıyla benzerlik ve farklılıkları:

  • iO 8 ve iO 9 modellerinde interaktif ekran renkli olarak tasarlanmış.
  • iO 9’da 7 adet, iO 8’de 6 adet, iO 7 ve iO 6’da 5 adet akıllı fırçalama modu yer alıyor.
  • Tüm modellerde akıllı basınç sensörü bulunuyor.
  • 3D izleme ile ağzınızın 16 farklı bölgesinin görüntülenip nasıl fırçalama yaptığınıza dair rapor verilmesi ise yalnızca iO 9 modelinde sunuluyor.
  • iO 9 modelindeki doğrusal manyetik hareket sistemi sayesinde fırçanın her bir kıl noktasına temizleme enerjisi eşit olarak ulaştırılabiliyor.
  • iO 9 modelinde pembe, beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunurken serideki diğer fırça tasarımlarında iki adet renk alternatifiniz var.

Oral-B IO Yapay Destekli Diş Fırçaları Ne İşe Yarar?

Oral-B IO yapay destekli diş fırçaları yuvarlak fırça başlıkları ve hafif mikro titreşimler sayesinde çok etkili bir ağız temizliği yapıyor. Ayrıca bu ürünler ile diş etlerinizin zarar görme ihtimali minimum düzeye indirilirken, fırçalama esnasında ne ölçüde basınç uygulamanız gerektiğine dair de uyarılar alıyorsunuz.

Markanın şarjlı yapay zeka destekli diş fırçalarının bluetooth ile mobil uygulamaya bağlanması da kullanıcılar için üst düzey bir ağız-diş temizliği imkanı sağlıyor. Ağzınızın farklı kısımlarını ne kadar temizlediğinizi görebilmeniz daha verimli bir şekilde işleme devam edebilmeniz için son derece büyük bir öneme sahip. IO 9 modelinde ise 3D özellikli gerçekliği artırılmış görüntüleme ve ayrıca raporlama özelliği de mevcut. Ağzınızın tam 16 farklı yerini görüntüleyip işlemleriniz ile ilgili rapor alabilirsiniz. Böylece zaman içinde diş fırçalama stilinizi oldukça geliştirebilirsiniz.

Serinin gelişmiş modellerinde bulunan manyetik şarj cihazı ise banyonuzda oldukça fonksiyonel şekilde kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmış. Yer kaplamıyor, fırçanız kolaylıkla üzerine yerleştirilebiliyor. Şarjlı diş fırçanız yaklaşık 3 saat içinde tamamen şarj edilebilme özelliğine sahip.

Standart manuel fırçalara kıyasla IO serisindeki manyetik hareket sisteminin tartar sorununa da güçlü biçimde müdahale edebildiği ve sorunu ortadan kaldırdığını söyleyebilmek mümkün. Fırçanın her bir kıl noktasına etkili titreşimler yollanıyor. Kısacası hem zahmetsizce dişlerinizi fırçalıyor hem de ağız ve diş sağlığınızı fark edilir ölçüde güçlendirme şansı yakalıyorsunuz.

Yapay Zeka Destekli Oral-B IO Diş Fırçaları ile Deneyiminizi Kişiselleştirin!

Oral-B tarafından üretilen yapay zeka destekli diş fırçalarının farklı modellerinde değişik kullanım modları sunuluyor. Genel olarak ihtiyaç ve arzunuza göre tercih edebileceğiniz modlar arasında günlük bakım, beyazlatma, diş eti bakımı, hassas bakım, yoğun bakım, süper hassas bakım ve dil temizleme seçenekleri yer alıyor. Peki, bunların hepsi tek bir üründe var mı? Bu 7 modun tamamını serinin son tasarımı olan; yapay zeka destekli Oral-B IO 9 modelinde bulmanız mümkün.

Oral-B IO Yapay Destekli Şarjlı Diş Fırçaları Nasıl Kullanılır?

Manuel fırça kullanmaya alışmış olan birçok kişi için şarjlı diş fırçalarına alışmak biraz zaman alsa da Oral-B IO ürünleri bu sorunu da çözmüş görünüyor. Firmanın son teknoloji ürünü diş fırçaları çok pratik bir menü ve kullanım seçenekleri ile beğeninize sunuluyor.

Modern, minimalist ama çok fonksiyonel bir konseptle üretilmiş olan ürünler bir başlık ve gövdeden meydana geliyor. Gövdede güç düğmesi, interaktif ekran ve bluetooth tuşu var. İnteraktif ekran üzerinden istediğiniz modu seçebiliyorsunuz.

Diş fırçanızın akıllı telefonunuz ile entegre edilmesi için öncelikle Oral-B iO uygulamasını cihazınıza indirmelisiniz. Ardından üründeki bluetooth tuşu aracılığıyla bağlantıyı kısa sürede kurmanız mümkün.

Cihazınız ile diş fırçanızın eşleşmesi tamamlandığında uygulama üzerinde sizden bazı bilgileri doldurmanız ve hesap oluşturmanız istenecek. Bu adımlar da kısa sürede ve seri biçimde sonuçlanıyor. Örneğin firmanın en gelişmiş modeli olan iO 9’u kullanıyorsanız 3D özellikli izleme seçeneğine tıklayarak, dişlerinizi fırçalamaya başlayabilir ve rehberlik alabilirsiniz.

Diş fırçasının modeline göre uygulama üzerinde görebileceğiniz özellikler de değişkenlik gösteriyor. Diş fırçalama puanınızdan madalyalara, verilecek görevlerden istatistiklerinize kadar uygulamada bulunan çok çeşitli bölümler süreçteki tüm aşamaları daha da keyifli hale getiriyor. Diş fırçalama teknolojisinde çığır açan Oral-B iO yapay zeka destekli diş fırçası serileri ile her seferinde daha iyi bir ağız ve diş temizliği için siz de kendinizi oldukça istekli bulabilirsiniz.

scrolltotop svg