Youtube’a Alternatif 5 Farklı Ücretsiz Video İzleme Sitesi
Teknoloji

7 dk okuma

Kısa komik videolar izlemek ya da müzik klipleri ile zihninizi boşaltmak isterseniz ziyaret edebileceğiniz sayısız adres var. Sadece Youtube arayüzüne bakmak zorunda değilsiniz. Youtube dışındaki en iyi video siteleri hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilir ve yepyeni bir izleme deneyimi elde edebilirsiniz.

Sanat İçerikli Video Sitelerinden Vimeo

Yoğun geçen bir günün ardından ekran başına geçip kısa videolar izlemek istiyor ama nitelikli işler arasından seçim yapmak istiyorsanız Vimeo tam da size göre. Öyle ki Vimeo içerisinde rastgele kaydedilmiş bir anın videosunu izlemeniz pek de mümkün değil. Yüksek görüntü kalitesi sunan Vimeo içerisinde özellikle video sanatlarıyla ilişkili sayısız eser yer alıyor. Bu alanda üretim yapan sanatçıların da yayın mecrası olduğu için orijinal içerik konusunda oldukça şanslı. Bu sayede Vimeo’da saatler geçirebilir ve tüm nitelikli içeriğe ücretsiz sahip olabilirsiniz. Kısa ve uzun metrajlı sanat filmlerinin en iyi örneklerini de bu site üzerinden izlemeniz oldukça kolay. Vimeo’nun kategorileri arasında filmografi, komedi, müzik ve seyahat gibi temel başlıkların yanı sıra “kadın yönetmenler” gibi alternatif temaları da bulabilirsiniz. Tüm dünyada trend olan etiketlerin altında paylaşılanları da izleyebilirsiniz. Üye olunduğu takdirde videolara oy vermek ve kullanıcıları takibe almak da mümkün. 2004 yılında Amerika tabanlı olarak kurulan Vimeo ilk günden bu yana tüm dünyada güçlü bir ziyaretçi kitlesi oluşturdu. Sade ve şık sayfa tasarımı da sitenin en belirgin özelliği olarak öne çıkıyor. Ancak tüm bu avantajlarına rağmen Vimeo’nun Türkçe dil desteği ne yazık ki bulunmuyor.

DailyMotion: Youtube Alternatif Siteler Arasında Bir Numara

2005 senesinde Fransa’nın Paris şehrinde kurulan DailyMotion, birkaç yıl öncesine kadar Youtube’un en güçlü rakibi olarak görülüyordu. DailyMotion bu ünvanı kaybetmiş olsa da halen zengin bir içerik altyapısı ile tüm dünyada izlendiğini söylemek mümkün. Site içerisinde düzenli olarak yayınlanan farklı programlar da yer alıyor. Sinemadan müziğe, futboldan eğlenceye sayısız video içeriği bulabilir ve sevdiğiniz programları da düzenli olarak takip edebilirsiniz. Aynı zamanda trend konular hakkında güncel videoları da izleyebilir ve günün haberlerini kolayca yakalayabilirsiniz. DailyMotion geniş bir içerik yelpazesi sunuyor ve tüm kategorilerde sayısız videoya yer veriyor. Ana kategoriler arasında haber, spor, müzik, eğlence ve öne çıkanlar gibi seçenekler bulunuyor. Üye olduğunuz takdirde sevdiğiniz videoları kendi kitaplığınızda biriktirebilir ve dilediğiniz zaman dilediğiniz içeriğe hızla ulaşabilirsiniz.

Komik Video İzleme Siteleri Arıyorsanız Adresiniz 9GAG

9GAG yıllar önce mizahi bir sosyal medya platformu olarak doğsa da zaman içinde sayısız video içeriği sundu. Youtube gibi siteler arasından mizah yönüyle sıyrılan 9GAG’ın orijinal içerik sayısı da bir hayli yüksek. Kullanıcılar kendi ürettikleri videoları bu platform üzerinden yayınlıyor ve diğer kullanıcıların oylamasına sunuyor. Trend olan videolar ise 9GAG’ın belirli kategorilerinde ana sayfalara taşınıyor ve böylece oldukça sürprizli bir timeline ortaya çıkıyor. Güncel olaylarla ilgili hazırlanan videolar sitenin ne beğenilen içerikleri oluyor. Ancak sadece sitenin ana sayfasında kaldığınızda bile dünyanın dört bir tarafından yüklenen sayısız videoya ulaşmanız mümkün. 9GAG daha çok genç internet kullanıcılarına hitap ediyor ve özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak adreslerinden biri olmayı başarıyor.  

Oyun Severlerin Vazgeçilmezi Twitch

Youtube tarzı siteler içinde gezerken aradığınızı bulamadıysanız bir de Twitch’i denemelisiniz. Twitch oldukça genç bir platform olmasına rağmen hızla büyüyerek, video içeriği sunan Youtube gibi siteler ile rekabete girmeyi başardı. Asıl gücünü ise bilgisayar oyunlarından ve oyuncularından alıyor. Kullanıcılar bilgisayar oyunu oynarken bir yandan da canlı yayın yapabiliyor ve izleyenlerle konuşabiliyor. Her an binlerce yayına ev sahipliği yapan Twitch’in bir diğer özelliği ise bağış seçeneği sunması. Bu sayede yayınları izlerken dilediğiniz oyuncuya bağış yapabilir ya da astronomik rakamlara varan ilginç bağışlara şahit olabilirsiniz. Bağış yapmanın yanı sıra canlı yayınlara yorum atabilir ve diğer izleyicilerle iletişim kurabilirsiniz. Twitch, kullanıldığı yıllar içerisinde müzik severlerin de ilgisini çekmeyi başardı. Dilerseniz site içerisinden müzik seçeneğini işaretleyerek dünyanın dört bir yanından alternatif müzisyenleri de izleyebilirsiniz. Canlı performans videoları da oldukça renkli. Twitch’in müzik başlığı sayesinde yepyeni keşifler yapmak ve çarpıcı bir playlist oluşturmak mümkün.

Youtube Benzeri Sitelerden Sıkıldıysanız Archive ile Tanışın

Rastgele bir video izlemek istemiyor ve özellikle belli bir alanda araştırma yapıyorsanız Archive.org tüm ihtiyaçlarınıza yanıt verecektir. Archive.org bugüne kadar internette yayınalan içeriklerin kaydını tutan dijital bir kütüphane niteliği taşıyor ve 20 yıllık bir arşive sahip olduğu biliniyor. Archive’in video sayfasının yanı sıra dilerseniz kitap, yazılım ve web arşivlerini de kullanabilirsiniz. İzlediğiniz videoların altına yorum yapmanız ve puan vermeniz de mümkün. Archive’in video bölümünde televizyon, sinema, müzik, VHS, NASA görüntüleri, anime filmler gibi pek çok başlık yer alıyor. Başka hiçbir video izleme sitesinde bulamayacağınız içerikleri bu sitede bulmanız oldukça kolay.

Yorucu geçen bir günün ardından ya da yoğun bir günün ortasında biraz dinlenmek için, sizler için derlediğimiz video izleme sitelerini inceleyebilirsiniz. İş arkadaşlarınızla ve sosyal çevrenizle paylaşabileceğiniz sayısız videoyu bu siteler sayesinde kolayca bulabilirsiniz. Dilerseniz yeteneklerinizi sergileyeceğiniz videolar çekip bu siteler üzerinden yayınlamanız ve kendi takipçi kitlenizi oluşturmanız da mümkün.

scrolltotop svg