Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Aile

9 dk okuma

Heyecanla beklediğiniz bebeğiniz yolda ve bebek arabası seçimi, vermeniz gereken en önemli kararlardan biri. Çünkü bebek arabası sık sık ve uzun süreli kullanılan bebek eşyalarının başında gelir. Bu nedenle seçtiğiniz bebek arabası uzun yıllar boyunca size ve bebeğinize hizmet edebilecek donanımda ve kalitede olmalıdır. Tam da bu noktada “Bebek arabasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” diye düşünüyorsanız gelin en iyi bebek arabasını birlikte bulalım!

Bebek Arabası Seçimi Aşamaları

Bebeğinizin ilk hazırlıklarında araba için alışverişe çıkmak bir hayli zorlayıcı olabilir. Çünkü seçenekler sınırsız! Baston bebek arabasından standart donanım bebek arabalarına, ikiz bebek arabası modellerinden travel sistem bebek arabalarına ve 3 tekerlekli modellere uzanan geniş ürün yelpazesi seçime nereden başlayacağınız konusunda kafanızı karıştırabilir. Bu kadar çok seçenek ve modelle karşılaştığınızda “Bebek arabası nasıl seçilir?” diye sormaktan kendinizi alamayabilirsiniz. Bu nedenle bebek arabası seçerken belirli aşamaları dikkat etmelisiniz. Bu aşamalar ise şöyle:

  • Bebek arabası doğumdan itibaren kullanılabilir bir yapıda olmalı. Bu özelliğe sahip olan bebek arabaları ortopedik bir tasarım sunar ve bebeğiniz için sınırsız konfor alanı yaratır.
  • Emniyet kemer sistemi belirli noktalardan bebeği sabitlemeli ve yolculuk boyunca güvenliğini sağlamalı.
  • Kötü hava şartlarında konfor sağlayan bir tente donanımına sahip olmalı ve bebek arabası yağmurluğu ile de bu özelliği tamamlamalı.
  • Güçlü fren sistemi ile fark yaratmalı. Özellikle şehir içi kullanımda önemli olan bu özellik bebeğin güvenliğini sağlar.
  • Bağlantı yerleri bebeğin konforunu ve güvenliğini sağlayan yumuşak ve sivri olmayan detaylar sunmalı.
  • Bebek arabasında olmazsa olmaz bir özellik olan çift yönlü kullanım ayrıcalığını yaşatmalı. Bebek arabası çift yönlü kullanım sunarak bebeğinizin konforunu artırır.
  • Kullanımda kolaylık sağlamalı ve kafa karıştıran donanımlar sunmamalı.
  • Arabanın koltuk ve ayak desteği bebeğin büyümesine göre ayarlanabilmeli.
  • Seyahat ve alışverişlerde kolaylık yaratan bir sepeti bulunmalı.
  • Boyutu ile muhafaza edilebilir olmalı. Katlandığında bile fazla alan kaplayan büyük bir bebek arabası sorun yaratabilir.
  • Tek bir dokunuşla katlanabilir teknolojiyi sunmalı. Böylelikle bebeğiniz kucağınızda olsa bile tek bir dokunuşla arabayı açabilir ya da kapatabilirsiniz.
  • Hijyenik kullanım için kolaylıkla sökülebilir ve yıkanabilir bir kumaşı bulunmalı.
  • Bebek arabası renk seçimi yaparken de sınırsız seçenek sunmalı.

Bebek Arabası Çeşitleri

Çeşitli markalar tarafından satışa sunulan bebek arabası çeşitleri;

  • baston bebek arabası,
  • travel sistem bebek arabası,
  • standart donanım bebek arabası,
  • 3 tekerlekli bebek arabası
  • ikiz bebek arabası

olarak zengin bir seçkiye sahip. Bu seçki arasından seçim yaparken bebek arabası markaları tarafından sunulan özel modellere de mutlaka göz atmalısınız. Bu araştırmanın ardından bebek arabası seti ve sunulan ek aksesuarları da mutlaka detaylı olarak incelemelisiniz.

Baston Bebek Arabası

Bebek arabası baston modelin klasik ve hafif baston tipte iki türü bulunur. Hafif baston bebek arabası, bilinen baston tip arabadan bir daha büyüktür ancak klasik bebek arabasından da biraz küçüktür. Baston model arabalar kolay taşınabilir, kısa mesafeli yolculuklar ve günlük kullanımlarda kolaylık yaratır, pratik bir şekilde katlanabilir. Bu özellikleri ile ilk tercih edilen modellerden olan baston arabalar, daha çok günlük kullanım için uygundur. Rutin park ve market ziyaretlerinde kullanılabilir ancak uzun mesafeli yolculuklarda beklentileri karşılamayabilir.

Travel Sistem Bebek Arabası

Travel sistem bebek arabaları ana kucağı ile klasik model bebek arabasını bir arada sunar. Seyahat tipi olan bu arabalar, ebeveynlerin en çok tercih ettiği modeldir. Hem bebek hem de ebeveyn için sınırsız konfor sunan travel sistem modeller, yatış ve oturma pozisyonlarında sunduğu seçeneklerle bu özelliğini kanıtlar niteliktedir. Bu araba modellerinde doğumdan itibaren kullanılabilen portbebe ve ana kucağı da bulunur. Oldukça ağır ve büyük olan bu araba modellerini satın almayı düşünüyorsanız muhafaza edeceğiniz alanı ve arabanızın bagajını muhakkak göz önünde bulundurmalısınız.

3 Tekerlekli Bebek arabası

Vazgeçilmez rutinlerinizden biri olan outdoor aktiviteleri bebeğinizle de yapmak istiyorsanız 3 tekerlekli arabalar sizin için biçilmiş kaftan. Outdoor aktivitelerde sürüş kolaylığı ve yarattığı konfor ile bilinen bu arabalar jogging bebek arabası olarak bilinir. Şehir içi kullanımda da kolaylık yaratan bu arabaları seçerken arabanın süspansiyon sistemi ve manevra özelliklerine mutlaka dikkat etmelisiniz.

İkiz Bebek Arabası

İkiz bebekler için özel olarak geliştirilen bu arabalar arka arkaya ya da yan yana kullanım seçeneklerine sahip. Oldukça büyük olan bu arabalar ikiz bebekle yapılan yolculuklara büyük konfor katar. İkiz bebek arabası seçimi yaparken bebeklerin kaç aylık olduğu, arabanın nerede muhafaza edileceği ve arabanın nerelerde kullanılacağı gibi özelliklere mutlaka dikkat etmelisiniz.

Bebek Arabası Yorumları

Bebek arabası seçiminde bebek arabası alacaklara tavsiyeler sunan yorum ve değerlendirmelerden de yardım alabilirsiniz. Bebek arabası yorumları marka, araba modeli ve modelin kalitesi hakkında kapsamlı bilgiler sunar ve aklınızdaki soru işaretlerinin giderilmesinde yardımcı olur. Yorum ve değerlendirmelere göz atarken bu incelemeyi satın almayı düşündüğünüz model özelinde yapmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yorumlar ve sunulan tavsiyeler kafanızın karışmasına neden olabilir. Yapılan yorumlar genel olarak bebek arabasının doğumdan itibaren kullanılabilir olması yönündedir. Her ebeveyn için önemli olan bu özellik sayesinde satın aldığınız bebek arabasını uzun süre kullanabilir ve bebeğinizin keyif için seyahat etmesini sağlayabilirsiniz. Yorumlarda öne çıkan bir diğer detay da bebek arabasının malzeme kalitesidir. Bu nedenle modelleri incelerken mutlaka markanın ürün özelinde sunduğu detayları ve sertifikaları mutlaka araştırmalısınız. Bu araştırma sonrasında karar verdiğiniz bebek arabasını güvenle kullanabilir ve bebeğinizle keyif veren deneyimler yaşayabilirsiniz.

Bebek Arabası Fiyat Aralıkları

Bebek arabası fiyat aralıkları da seçim yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biridir. Seçenekleri gözden geçirirken “Bebek arabası fiyat aralıklarını ne belirler?” diye merak ediyorsanız bu fiyat aralıklarının üretici marka, bebek arabası modeli, arabanın teknolojik donanımları, aksesuarları ve kalitesi özelinde seçenekler sunduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle seçim ve araştırma yapmaya başlamadan önce bütçe belirlemeniz şart. Bu belirlemenin ardından araştırmanızı yapabilir ve beklentilerinizi karşılayan bebek arabası modelini bulabilirsiniz.

İster kısa mesafeli ister uzun mesafeli, çocuğunuzla çıkacağınız her yolculuğu konforlu ve keyifli kılan yeni nesil bebek arabaları her yolu geçen tekerlekleri, tek bir hareketle yön değiştirebilen koltukları, güneş ya da rüzgardan koruyan pencere ve tenteleri ile küçük yardımcı pilotunuzun büyümesi ve gelişmesi için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için tasarlanır. Bu tasarım seçkisi gelişen teknoloji, ebeveyn ve bebeklerin ihtiyaçları ile bir araya getirilerek sürekli olarak geliştirilir ve seçiminize sunulur. Tüm ortopedik ve teknolojik özelliklerinin yanı sıra renk ve tasarım detaylarıyla da zengin bir dünya sunan bebek arabaları, modası asla geçmeyen renk ve tasarımlarıyla tarzınıza göre seçim yapmanızı kolaylaştırır.

scrolltotop svg