Can Sıkıntısına Birebir İlginç ve Faydalı Web Siteleri
Slider

10 dk okuma

Bazen ruh haliniz her zamankinden daha kasvetli, hayata karşı hevesiniz ise düşük olabilir. Bunların hiçbiri olmasa da gün içinde yapacak bir şey bulamazsınız ve kendinizi sıkılmış, bunalmış hissedebilirsiniz. Siz de zaman zaman kendinizi bu modda buluyorsanız endişelenmeyin! Dijital dünyanın sınırsız evreninde mutlaka size göre bir şey vardır. Sıkıldığımızda girebileceğimiz internet siteleri sayesinde kendimizi daha keyifli hissetmemiz mümkün. Söz konusu siteler yaratıcılık sınırlarını zorlayarak sizlere renkli ve eğlenceli anlar vadeder. Peki, can sıkıntısına iyi gelen siteler neler? Gelin bu konuda en çok ziyaret edilen web sitelerine yakından bakalım.

Az Bilinen İlginç Web Siteleri

Az bilinen ve ilginç fikirlere sahip olan internet siteleri ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz. Bazen farklı bir oyun oynamak, bazen hayalinizdeki evi tasarlamak, bazen uçuş seferini takip etmek, bazen de hiç yaşamamış insanların yüzlerini incelemek. Evet, yanlış duymadınız! Hepsi birbirinden ilginç olan bu internet siteleri sayesinde eğlenceli zaman geçirebilir, stresinizi atabilir ve yeni şeyler öğrenebilirsiniz. İşte sıkıldığımızda girebileceğimiz siteler:

Evinizi Yeniden Yaratmak için homestyler.com

Autodesk Homestyler uygulamasıyla hayalinizdeki evi oluşturmaya ne dersiniz? Özellikle dekorasyon ve mimarlıktan hoşlanıyorsanız ve bu tür hobilerle ilgileniyorsanız o halde doğru yerdesiniz. Göz alıcı mimari tasarım projeleri ve yaratıcı fikirlerle karşılaşacağınız sitede hayalinizdeki tasarımları gerçeğe dönüştürmeniz mümkün. 3 boyutlu bir oda tasarımı için hemen evinizin bir odasının fotoğrafını çekin ve tasarıma başlayın. Odanızı dilediğiniz mobilyalarla süsleyebilir, duvarlarınızı boyayabilir, favori markanızın objelerini dekorasyonda kullanabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz tasarımları arkadaşlarınızla paylaşabilir veya profesyonel tasarımcılarla görüşerek daha farklı dekorasyonlar için onlardan fikir alabilirsiniz.

Futureme.org ile Gelecekteki Kendinizle İletişime Geçin

Futureme sitesine girerek gelecekteki kendinizle konuşmak ister misiniz? Gelecekteki kendinize mektup göndererek içinde bulunduğunuz koşulları, ruh halinizi ve hayallerinizi gelecekte analiz edebilir ve ileride neleri gerçekleştirip gerçekleştiremediğinizi görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Çalışma şekli son derece basit olan bu sitede öncelikle tarih seçerek işe başlayın. Ardından mailin gönderileceği bir mail adresi seçin. Web sitesi sizin adınıza belirlediğiniz tarihe kadar yazdığınız mektubu saklı tutar. Mektup tarihleri bazen bir ay, üç ay olurken bazen 20 yıl bile olabilir. Bu konuda karar size ait. Sitede mektup yazarken tamamen dürüst bir şekilde hareket ederek aylar veya yıllar içerisindeki değişiminizi ve olgunlaşma sürecinizi fark edebilirsiniz.

Kafede Çalışma Keyfini Eve Getiren Site imissmycafe.com

Evde sessiz bir şekilde çalışmaktan sıkıldınız mı? O halde size harika bir haberimiz var! imissmycafe.com web sitesine girerek kendinizi şık bir kafe ortamında çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Site üzerinden Spotify şarkı listesine ulaşabilir; barista sesi, kahve fincanları ve diğer müşterilerin ses dosyalarını tıklayarak bu sesler eşliğinde kendinize tam bir kafe ambiyansı yaratabilirsiniz. Ayrıca havanın güneşli veya yağmurlu olup olmadığına bile siz karar verebilirsiniz. Tüm bunları “pause” ve “play” tuşlarıyla pratik bir şekilde ayarlamanız mümkün.

Aslında Olmayan Kişilerin Yüzlerini Bulabileceğiniz Site thispersondoesnotexist.com

Can sıkıntısını giderecek siteler arasında en tuhafı, thispersondoesnotexist.com. Bu sitede hiç yaşamamış insanların yüzlerini inceleyebilirsiniz. Web sitesinde yapay zeka yardımıyla farklı yüz tipleri karıştırılıp ortaya hiç yaşamamış olan insanların yüzleri çıkar. Web sitesinin kullanım arayüzü oldukça basit. Siteye girdiğinizde önce ekranda rastgele bir insan yüzüyle karşılaşırsınız. Ardından sayfayı yenilediğinizde bu yüzler değişir. Eğer sistemin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız site üzerinde detaylı linkler mevcut.

Canlı Uçuş Seferlerini Takip Eedebileceğiniz flightradar24.com

Dünya üzerindeki tüm uçuş seferlerini izlemek ister misiniz? Flightradar24 adlı web sitesine girdiğiniz andan itibaren on binlerce uçuş verisi ile aynı anda karşılaşmanız mümkün. Sitede gördüğünüz uçuşların üzerine tıklayarak uçak modelini, uçuş süresinin uzunluğunu ve uçağın kayıtlı olduğu ülke bilgisini rahatça görebilirsiniz. Ayrıca havacılık alanına meraklıysanız sitede çeşitli havaalanları ve hava araçları hakkında bilgiler edinebilir, kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Karşınıza çıkan pek çok grafiksel bilgiyi incelerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Weavesilk.com ile Tasarım Fikirlerinize Yenilerini Ekleyin

Eğer tasarımla ilgileniyorsanız en eğlenceli sitelerden biri olan weavesilk.com tam size göre! Site üzerinden hayalinizdeki tasarımları zengin renk paleti seçenekleri ile gerçeğe dönüştürebilir, ekran üzerinde göz alıcı görseller yaratabilirsiniz. Fare imlecini ekrana kaydırarak dilediğiniz renk ve şekli oluşturabileceğiniz sitede, değişik tasarım özelliklerinden yararlanarak kendinizi bu alanda geliştirebilir, ortaya yaratıcı parçalar çıkarabilirsiniz. Sitenin kullanıcılarına sağladığı bir diğer avantaj ise oluşturduğunuz çizimlerin yüksek çözünürlüklü çıktısını alabilme imkanı.

Piyano Çalma Becerinizi Geliştirecek touchpianist.com

İnternet üzerinde pek çok müzik aleti simülasyonu var. Ancak touchpianist.com bunların en eğlenceli olanlarından biri. Siteye girdiğinizde klavyenizin tuşlarına dokunarak size aktarılan notaların ritmini tutabilir ve piyanoda çeşitli eserler çalabilirsiniz. Piyano çalmaya devam ettikçe melodi ve ritim tutmayı öğrenebilir ve tamamen sizin eseriniz olacak parçalar yaratabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ekrandaki noktaları takip ederek kendinizi ritmin akışına bırakmak. Böylece içinizdeki sanatçıyı keşfedebilir ve piyano ezgileri eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kelimelerin Ritmini Keşfedebileceğiniz typedrummer.com

Kelimelerin gücünü typedrummer.com ile keşfetmeye ne dersiniz? Siteye girdiğinizde önünüze gelen kutucuğa bir kelime yazın. Bu kelimedeki her bir harf site tarafından bir ritme ve sese dönüşecek. Böylece cümlelerinizle kendi müziğinizi yaratmış olacaksınız. Site, kutucuğa yazdığınız her bir kelimeyi ASCII diline çevirerek onlara bir ses kimliği kazandırır. Dilerseniz sitede yazı yazarak çeşitli müzik ritimleri üretmeniz de mümkün. Eğer müzikten ve yazı yazmaktan aynı anda hoşlanıyorsanız kendinizi kelimelerin sonsuz melodisine bırakabilirsiniz.

Farklı İçeriklerle Karşılaşabileceğiniz theuselessweb.com

Listenin en son sırasında yer alan theuselessweb.com, internet üzerinde rastlayabileceğiniz en sıra dışı ve tuhaf içerikleri bulabileceğiniz yerlerden biri. Web sitesi üzerindeki içerikleri inceleyerek canınızın sıkıldığı anlarda kendinizi oyalayabilir, sitedeki içeriklerle zaman içerisinde yolculuğa çıkabilirsiniz. Sitedeki “more please” tuşuna bastığınızda karşınıza çıkan milyonlarca görsel, video, ses ve oyun dosyası ile internet dünyasının sınırsızlığına şahit olabilirsiniz.

Uzaydaki İnsan Sayısını Öğrenebileceğiniz howmanypeopleareinspacerightnow.com

Uzaya meraklı mısınız? Peki, şu anda uzayda kaç kişi olduğunu öğrenmek ister misiniz? howmanypeopleareinspacerightnow.com adlı web sitesi, ülkelerin uzay programları verilerini esas alarak o an uzayda kaç kişi olduğunu kullanıcılarıyla paylaşır. Siteye girerek halihazırda uzayda bulunan astronotların isimlerini ve uzayda geçirdikleri süreyi görebilirsiniz. Dilerseniz gördüğünüz isimlerin üzerine tıklayarak, o kişiler hakkında bilgi alıp uzay programlarını inceleyebilir ve astronomi kültürünüzü geliştirebilirsiniz.

Siz de yukarıdaki can sıkıntısında girilecek siteler listesini inceleyerek favorilerinizi belirleyebilir ve kendinizi keyifsiz hissettiğinizde bu siteleri ziyaret ederek renkli dakikalar geçirebilirsiniz. Buna ek olarak ücretsiz e-kitap indirebileceğiniz siteler yardımıyla e-kitap çeşitlerini inceleyebilir ve beğendiğiniz kitapları hemen okumaya başlayabilirsiniz. E-kitap okumak için e-kitap okuyucuya ihtiyacınız varsa Turkcell Pasaj üzerinden yeni nesil e-kitap okuyucu modellerine göz atarak güvenli alışveriş fırsatlarıyla siparişinizi oluşturabilirsiniz.

scrolltotop svg