En Çok Konuşulan 5 Airfryer ve Karşılaştırmaları
Elektronik

11 dk okuma

Sağlıklı kızartmalar için kendinize uygun bir airfryer mi arıyorsunuz? Kullanıcıların en çok merak ettiği Airfryer karşılaştırma ve araştırmasını sizin için yaptık. Airfryer karşılaştırma yazısı en çok satan ürünlerden seçilerek hazırlandı. Birbirine yakın ve uygun fiyatlı 4 ürün ile bu cihazlar arasındaki en kapsamlı özelliklere sahip 1 üstün performans modelini inceleyerek kendi beklentinizi keşfedebilirsiniz. Ürün sıralaması modellerin pişirme hacimlerine göredir.

Xiaomi Mi Liven Airfryer

Her yemeği pişirmek isteyenlerin aradığı geniş kapsamlı Xiaomi Mi Liven 11 L airfryer XXXXL dijital LED ekranlı yağsız fritöz her detayı ile başarılı bir ürün. Bütçeniz yeterli ise gelişmiş özellikleri sayesinde ilk tercih etmeniz gereken modellerden biri. 11 litrelik geniş pişirme hacmi ile diğer modellerin yaklaşık 2-3 katı fazla yiyeceği bir arada pişirebilirsiniz. Kalabalık bir grup için yemek yapacaksanız kesinlikle Xiaomi Mi Liven gibi geniş iç hacimli bir ürüne ihtiyacınız olur.

Dokunmatik LED ekranı üzerinde dijital harf ve rakamlardan oluşan metinler çok rahat şekilde okunur. Pişirme süresinden sıcaklığına birçok farklı ayarı yapmanıza izin verir. Üstelik hangi sıcaklığı ve süreyi seçeceğinizi bilmiyorsanız otomatik fonksiyonlardan da faydalanabilirsiniz. Sizin için tanımlı 8 farklı pişirme modundan uygun olanı seçip kafanız karışmadan yiyecekleri doğru ayarda kızartabilirsiniz. Beyaz ve kırmızı etlerin yanı sıra kurutulmuş meyveler için de tek tuşla pişirme ayarı yapmanız mümkün.

Yemek yapmak konusunda fazla bir bilgim yok diyorsanız endişelenmenize gerek yok. Çoklu pişirme fonksiyonlarından seçim yapın ve o sizin yerinize doğru sıcaklık ve ayarı bulsun. Zaman içinde tecrübe kazandıkça ayarları kendi pişirme zevkinize göre değiştirmeniz de mümkün. Ayrıca güvenli akıllı koruma sistemi sayesinde işiniz çıktığı için evden çıkmanız gerekse de süre bittiğinde cihaz otomatik kapanır.

Yiyecekleri tek tek pişirmek zor geliyorsa 4XL boyutu ile Liven 11 L airfryer aradığınız ürün olabilir. Geniş haznesinin yanı sıra multifonksiyon pişirme özelliği de sunar. 3 ayrı tepsi sayesinde aynı anda 3 farklı yiyeceği hazırlayabilir, akşam yemeği için tüm menüyü tek seferde pişirebilirsiniz. Zamandan ve yerden tasarruf edip siz kahvenizi içerken tüm yemeğin hazır olmasını sağlar.

Tek kişi için boyutu büyük olsa da kalabalık aileler ve ofisler için ideal boyutta. Geniş pişirme haznesi sayesinde aileniz ya da misafirleriniz için tek seferde tüm yemeği hazırlarsınız. Öğle yemeklerini ofis mutfağında pişiriyorsanız çalışanlar için sağlıklı ve lezzetli bir menü çıkarmak için aranan ürün.

Sağlıklı dönerinizi evde yapabileceğinizi biliyor musunuz? Ürünün içerisinde yer alan kafes sayesinde yağsız şekilde kendi döner menünüzü hazırlayabilirsiniz. Döner, şiş kebap gibi en sevilen lezzetler için özel ızgara ve kafesiyle yapabileceklerinizin sınırını genişletir. Sınır tanımayan barbekü, ızgara ve mangal tadı için sadece doğru aksesuarı kullanmanız yeterli. Yağsız çevirme fonksiyonunu kullanarak dönerin yanı sıra her yeri eşit pişmiş, yağsız çıtır patates kızartmaları da yapmanız mümkün.

Yasomi Y22 Airfryer

Fritöz bütçemi zorlamasın, iç hacmi de geniş olsun diyenler için üretilen modellerden biri Yasomi Y22 Airfryer 1500 W 5 L akıllı fritöz. 5 litrelik orta segment pişirme hacmi ile genellikle çekirdek ailelerin yiyeceklerini hazırlamak için yeterli olur. Üstelik tüm süreç boyunca sadece 1500 W elektrik harcar. 2-3 kişilik yemekler hazırlıyorsanız bu ürün fiyatının yanı sıra pişirme kabiliyeti ile de sizi kendine hayran bırakır.

Turbo hava teknolojisi sayesinde yaklaşık %30 daha yüksek verimle yiyecekleri pişirme özelliği zamandan tasarruf ettirir. Aynı segmentteki cihazlarda standart hızda dolaşan sıcak havanın tam 7 katı hızlı bir sirkülasyona sahip. Bu özelliği sayesinde kısa sürede yemeklerinizi hazırlamakla kalmaz aynı zamanda çıtırlık oranını da artırır. Kıtır kıtır patatesleri, nar gibi kızarmış tavukları kısa bir zamanda tüketmek istiyorsanız tercihinizi bu cihazdan yana kullanabilirsiniz.

Hızlı hava özelliği sayesinde yiyeceklerin içindeki nem ve su oranı yaklaşık %90 oranında korunur. Bu sayede dışı gevrek ve kızartma tadında olan yiyeceklerin içleri sulu ve lezzetli kalır. Üstelik tüm bunları yaparken minimum düzeyde yağ kullanır ve tamamen sıcak havanın gücünden faydalanır.

Ayarlanabilir ısı özelliği bulunan model bir de uygulama desteği sunar. Mobil cihazınıza indireceğiniz uygulama ile çevrim içi olarak ısı ayarı öğrenebilir, kendi ısı ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz. Yani tavuk yaparken standart ayarlara bağlı kalmadan kendi damak zevkinize göre çıtırlığını keşfedip kaydetmeniz mümkün. Uygulama desteği Xiaomi Mi airfryer modellerinde de bulunur.

Goldmaster Crispy Airfryer

Uygun fiyat, geniş pişirme hacmi sunan modellerden biri de Goldmaster Crispy airfryer sıcak hava fritözü. 5.5 litrelik iç hacmi ile Yasomi Y22 airfryer modeliyle eş seviyede ilerler. Explore 6 airfryer ve Xiaomi Mi Liven 11 L airfryer gibi cihaz üzerinden seçilebilen otomatik tanımlı 8 pişirme programı var. Diğer modellerde olduğu gibi dijital yönetim ekranına sahip model 1500 watt enerji tüketerek faturalarınızı zorlamaz.

Ön ısıtma fonksiyonu bu modelin en çok öne çıkan ayırt edici özelliklerindendir. Siz de kendi Airfryer modelinize sahip olduğunuzda tarifleri uygularken bazen önceden ısıtmak gerektiğini görebilirsiniz. Yiyeceklerin doğru pişmesi için gereken bu ısıtma özelliği çok daha lezzetli sonuçlar almanızı sağlar. Diğer modellerde görülen otomatik kapanma, kolay yıkanabilir yapışmaz parçalar da diğer özelliklerinden.

Xiaomi Mi Smart Airfryer

Xiaomi markasının daha düşük iç hacmi ile küçük ailelere hitap eden bütçe dostu modelidir. Xiaomi Mi Smart airfryer 3,5 L fritöz tıpkı Xiaomi Mi Liven gibi uygulama desteği sunar. Çeşit çeşit yemek yapmak istiyor ama bu sırada yağ kullanmaktan kaçıyorsanız aradığınız ürün. OLED ekran kadranından sıcaklık ve süreyi anında yönetebilir, dilerseniz uygulamadan yemek pişirirken destek alabilirsiniz.

Ne kadar süre ve hangi sıcaklıkta yiyeceklerin pişirilmesi gerektiğini anında uygulama üzerinden öğrenerek anında uygulayabilirsiniz. 100’den fazla akıllı tariften pişirmek istediğiniz yemeğe uygun olanı seçip gerisini cihaza bırakmanız yeterli. Kendi zevkinize göre sıcaklık ve süreyi dilerseniz ekrandan da yönetmeniz mümkün. Yemek hazırlarken eliniz kirlendiyse ekrana dokunmaktan endişelenmeyin. Sesli akıllı asistan sayesinde konuşmalarınızdan aç-kapa komutu alan bir cihazınız var.

Bulaşık makinesinde yıkanabilir parçalara sahip model 3.5 litrelik kapasitesi ile tam bir mutfak yardımcısı olsa da en önemli özelliği pişirme kabiliyeti. 360° hareket eden sıcak hava sirkülasyonu ile dışı çıtır, içi sulu yemekler hazırlayabilirsiniz.

Bu cihazı diğer modellerden ayıran özelliği yoğurt mayalama, meyve kurutma ve buz çözme gibi fonksiyonlara sahip olması. Airfryer kullanarak her şeyi yapmak istiyorum diyenler için küçük ama çok işlevli bir model!

Electrolux E6AF1-4ST Explore 6 Airfryer

Bütçe dostu ve kolay temizlenen bir ürün arıyorsanız Electrolux E6AF1-4ST Explore 6 airfryer fritöz size uygun olabilir. Kızartma yapmak istiyorum ama yağlı bulaşıkları yıkamak zor geliyor diyenler içindir. Xiaomi Mi Smart airfryer modelleri gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir. Bu sayede elinizi hiç kirletmeden tüm bulaşığı ortadan kaldırabilirsiniz.

Explore 6 airfryer modeli de tıpkı Xiaomi Mi Liven 11 L airfryer gibi otomatik tanımlı, cihazdan seçilebilir 8 farklı programa sahip. Hamur işi, beyaz ve kırmızı et, sebze pişirmek için bu ön ayarlı programlardan birini seçebilirsiniz. Bu sayede hangi yemek kaç derecede pişer diye düşünmeniz gerekmez.

Tavada kızartma ya da kavurma olarak yaptığınız tüm yemekleri pişirebilirsiniz. Izgara ve fırınlama özelliği de cihazla çeşitli yemekler hazırlamaya imkân tanır. Xiaomi modelinde olan döner tezgâhı ve barbekü özelliği ise bu üründe bulunmaz.

Diğer modeller gibi bu fritöz de sıcak hava ile çalıştığından yağsız ya da az yağla yemek yapabilirsiniz.Tek kişilik, kolay kullanılan bir ürün arıyorsanız  3.5 litre hacme sahip model size uygun olabilir.

Bonus: Philips HD9252/90 Essential Airfryer

Dünyanın önde gelen fritöz markalarından biri olan Philips’in en sevilen modelini de sizin için inceledik. Philips HD9252/90 4.1 litrelik kapasitesi ve özellikleri ile airfryer arayanların en çok tercih ettiği modeller arasında yer alır.

Rapid Air teknolojisinin deniz yıldızına benzeyen tasarımı kızartmaların çok daha sağlıklı pişmesini sağlar. Sıcak havayı döndürerek hazne içindeki akışı her yere eşit şekilde yayar. Bu sayede hiç yağ kullanmadan bile kızartma yapabilirsiniz. En sevdiğiniz yemekleri %90 yağsız pişirmek için cihazınıza güvenirsiniz.

Ürün Yasomi ve Xiaomi modellerinde olduğu gibi uygulama desteği sunar. NutriU mobil uygulaması üzerinden tarif seçebilir, ünlü aşçıların elinden hazırlanan yemekleri evde pişirebilirsiniz. Dilerseniz 7 ön ayarlı pişirme modundan birini seçerek de hızlı bir şekilde pişirme modunu aktif etmeniz mümkün.

Modelde farklı olarak sıcak tutma özelliği de öne çıkar. Pişirdikten sonra yaklaşık yarım saat boyunca yemeğinizi hazne içinde sıcak tutabilirsiniz. Kızartma, fırınlama ve ızgara özelliklerinin yanı sıra ısıtma özelliği de arıyorsanız Philips HD9252/90 Essential airfryer modeline şimdi göz atabilirsiniz.

scrolltotop svg