Her An Kuaförden Yeni Çıkmış Gibi: Dyson Airwrap
Saç Bakımı

9 dk okuma

Dyson aslında bir yaşam tarzı ürünleri şirketidir. Ancak ürünlerini o kadar fütürist bir tasarımla ve son teknolojilerle donatır ki saç kurutma makinesi veya hava temizleyici gibi bir ürünü işlevlerine ek olarak tamamen modern gösterir. Başka bir deyişle, kullanımı kolay ve harika görünen saç dostu ürünler yapma konusunda mükemmel bir geçmişe sahip şirkettir. 2018 nisan ayında çıkan Dyson Supersonic saç kurutma makinesi ile öne çıkan marka, aynı yıl çok geçmeden Dyson Airwrap şekillendiriciyi tanıtarak saç şekillendirme serisini bir adım öteye taşıdı. Dyson Airwrap, profesyonel bir saç şekillendirme setidir. İçerisinde çeşitli boyutlarda bukleler yapmanız için fırça ve başlıklar mevcuttur. İşte bu başlıkların kullanımı ve Dyson Airwrap kullanımı hakkında bilmeniz gereken her şey!

Dyson Airwrap Nedir?

Dyson Airwrap şekillendirici, altı güçlü sıcak veya soğuk hava akımı kullanarak saçınızı nemliden kuruya sihirli bir şekilde şekillendirir. Zamandan tasarruf etmek ve aşırı ısı hasarını önlemek için tasarlanan çeşitli başlıklar saçı kıvırmak, düzleştirmek, sert kurutmak veya saça hacim kazandırmak için kullanılabilir. En önemlisi ise Dyson’ın şirketin “Coanda etkisi” olarak adlandırdığı teknolojiye sahip dijital motorudur.

Dyson’ın basın açıklamasına göre, “Coanda etkisi, bir yüzey boyunca yüksek hızlı bir hava akımı yaratır ve basınçtaki farklılıklar nedeniyle hava akışı saçınızı başlık yüzeyine yaklaştırılarak şekillendirir”. Kısaca başıklardaki açıklıklardan yüksek hızlı hava salınarak saçınızı kurutur ve aynı zamanda kabarık bir bukle oluşturur.

Dyson Airwrap şekillendirici ve bileşenleri şık bir kasa içerisine düzgün bir şekilde yerleştirilmiştir. Kutuda, farklı bukleler için dört farklı maşa vardır. Bunlar, dar ve geniş iki düzleştirici fırça, biri yumuşak, diğeri sert olan basit kurutma için bir ön şekillendirici kurutucu ve hacim veren bir fırça. Bu mükemmel ve eksiksiz set ile hem farklı boyutlarda bukleler hem de saçı düz olarak şekillendirmek mümkün.

DYSON AIRWRAP NASIL KULLANILIR, NASIL TEMİZLENİR?

Dyson Airwrap Set Seçenekleri

Dyson Airwrap şekillendirici, bir dizi ataşmanla birlikte gelen üç modelde sunulur. Farklı ataşmanlar sayesinde Airwrap, şık bir bukleden su dalgasına ve kabarık buklelere kadar her türlü görünümü oluşturmak için kullanılabilir. Dyson Airwrap Volume + Shape , Dyson Airwrap Smooth + Control ve Dyson Airwrap Complete olarak model seçenekleri vardır. Complete serisi her bir ataşmanın bulunduğu eksiksiz bir üründür. Başlık ve fırçalardan oluşan altı ataşman mevcuttur. Bir ön şekillendirme kurutma makinesi, iki adet 30 mm bukle maşası, iki adet 40 mm kıvırma maşası, sıkı bir düzleştirme fırçası, yumuşak bir düzleştirme fırça ve yuvarlak hacimli şekillendiren fırça. Bu farklı tüm saç modellerini tek bir aletle deneyebileceğiniz ve yapabileceğiniz anlamına gelir. Dyson Airwrap’in bu konudaki eksi yönü ise her farklı şekillendirme için başlık ve fırça değişimidir.

Tüm parçaları bir arada tutmak için bölmeleri özenle ayrılmış, içinde siyah kadifemsi kumaş bulunan klasik bir deri kutuyla birlikte gelir. Kutu açıldığında oldukça zarif görünür ve size anında klasik bir Louis Vuitton çantasını anımsatır. Bununla birlikte içindeki ataşmanlar, tüm Dyson ürünleri gibi teknik bir birçok özelliğe sahip. Şekillendirme öncesi saç kurutma makinesi ise Supersonic saç kurutma makinesinin mini bir versiyonudur, ancak saçı doğru miktarda nem bırakarak kurutur ve şekillendirir.

Dyson Airwrap’in Üstün Çalışma Teknolojisi

Ana şekillendirici çubukta güç düğmesi, fan hızı ve ısı ayarları bulunur. Bu parçaların takılması ve çıkarılması kolaydır. Dyson Airwrap kısa ve uzun saçlarda mükemmel çalışır ve hem düzleştirmede hem de kıvırmada tüm saç şekillerine etki eder. Pürüzsüz düz saçlar kolayca kıvrılabilir, kıvırcık, yönetilemeyen saçları düzleştirmek ise çocuk oyuncağıdır. Airwrap, saçınızın aşırı ısıya maruz kalmaması için ısıtıcı kontrolüne sahiptir. Saç tellerini başlık etrafına çekmek ve şekillendirmek için sadece güçlü hava akımı kullanır. Dyson Airwrap’in kullanımı kolaydır. Saçınızı istediğiniz gibi şekillendirmenize izin veren birden fazla aparat sunar. Ancak en önemlisi, saçınıza herhangi bir zarar vermeden şekillendirmesidir.

Dyson, aşırı ısı hasarını önleyen sadece hava ve ısı ile şekillendiren bir aerodinamik teknoloji sunar. Saçınızı 175-180 derecelik bir seramik plakayla düzleştirmez ve saçınızı yakma ihtimalini ortadan kaldırır. Bunun yerine sıcak hava akışıyla saçınızın aynı anda hem hacim kazanmasına hem de kıvrılmasına izin vermiş olursunuz. Dyson’ın belirttiğine göre “Sıcaklığı, saniyede 40 kez ölçen yerleşik bir termostat mevcut. Bu sayede her zaman ayarladığınız ısıda şekillendirme yapabilirsiniz.

Özel teknoloji ise saçınızı nazikçe tutar ve otomatik olarak başlığın etrafına sarar. Kıvrılmanın tam olarak istediğiniz gibi olmasını sağlamak için saçlarını dipten uca yönlendirmeniiz gerekir. Böylece saç telleriniz daha yumuşak ve istediğini kıvrımlara sahip olabilir. Airwrap’in diğer avantajları ise şunlardır:

  • Negatif iyonlar – saçınızdaki statiği azaltmaya yardımcı olur
  • Artık kulaklarınızı veya parmaklarınızı yakmazasınız. Çünkü herhangi bir yerine (başlık dahil) “dokunulduğunda” asla çok ısınmaz.

Dyson Airwrap Nasıl Kullanılır?

Dyson Airwarp’ın gövdesi, tıpkı Supersonic saç kurutma makinesi gibi saçınızı kurutmak ve şekillendirmek için istediğiniz sıcaklığı ayarlamanıza izin veren bir dizi kontrolle birlikte gelir. Gövde üzerinde sadece cihazı açmakla kalmayıp aynı zamanda saç stilini ayarlamak için soğuk hava üfleme amacına da hizmet eden bir Güç düğmesi vardır. Güç düğmesinin üstünde iki düğme bulunur. Biri fan hızını kontrol ederken diğeri ısı seviyesini ayarlar. Her ikisi de üç dereceye kadar ayarlanabilirlik sunar ve doğru sıcaklığı elde etmek için iki düğmenin kombinasyonu kullanılabilir. Şekillendirici başlıklar işlem öncesi kurutucular ve fırçalar dahil tüm ataşmanlar, aygıtın fazla ısınmasını önleyen özel bir kaplamaya sahiptir. Bu da saç şekillendirme ürünlerini kullanırken sık görülen yanıkları önler. Bu kadar çok başlık ve fırça sayesinde Airwrap, işin çoğunu sizin için yapar. İşte düz veya kıvırcık saçlar için hacimli bukle oluşturma ipuçları:

  • Islak saçla başlamanız önemlidir. Çünkü Dyson Airwrap ile en iyi sonuçları saçlarınızı nemli bıraktığınızda alabilirsiniz. Daha sonra saç kurutma makinesi aparatını kullanarak yaklaşık %75 oranında kurumasını sağlayın. Her zaman nemli olması gerekir. Saçınızı su ile spreyleyerek işlem öncesi nemli hale getirebilirsiniz.
  • Köklerde ve uçlarda olabilecek dalgaları düzeltmek için fırçalardan birini takın.
  • Saçı tutamlara ayırın ve kıvırma başlığını takın
  • Küçük bir saç tutamını (yaklaşık bir 3 cm) alın ve kökten başlayarak saçınızı başlığın etrafına sarın. Hava teknolojisi nedeniyle doğal olarak ona doğru çekilecektir, ancak eşit şekilde yerleştirilmesi için manuel olarak yönlendirme de yapabilirsiniz.
  • Kuruyana kadar ileri geri hareket ettirin (bu, farklı yönlere bakan inatçı telleri de düzeltir)
  • Saçınızdaki dalganın kalıcı olması için soğuk hava düğmesine basın.
  • Saç tutamını serbest bırakmak için kapatın ve aşağı çekin.
  • Hacimli bir görünüm oluşturmak için kıvrımı parmaklarınızla hafifçe gevşetebilirsiniz.

Daha önce saç maşası veya saç düzleştirici gibi saç şekillendirici ürünleri kullandıysanız Dyson Airwrap’in daha önce gördüğünüz diğer şekillendirme cihazlarına benzemediğini anlayabilirsiniz. Bununla birlikte görünüş çok önemli olsa da daha önemli olan, bir saç şekillendirme cihazının saçınızı şekillendirmenize ne kadar iyi veya daha kolay yardımcı olduğudur. Dyson Airwrap, başlık seçenekleri ile bunu mükemmel bir şekilde başarır.

Dyson Airwrap ön kurutucusu ve şekillendirme aparatlarıyla hem zahmetsiz hem de profesyonel düzeyde bir cihaz. Bu sayede mükemmel bir iş görünümü için saçınıza 10 dakika gibi kısa bir sürede ofis görünümü veya resmi bir toplantı için mükemmel olan düz bir saç görünümü verebilir.

scrolltotop svg