Huawei P50 Tanıtıldı!
Android

9 dk okuma

Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi sahibi ilk telefonu Huawei P50 tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Aynı zamanda seriye de adını veren model, bir üst versiyonu Huawei P50 Pro ile beraber kullanıcılara takdim edildi. Çinli teknoloji markası, uluslararası Huawei P50 çıkış tarihi için Twitter üzerinden açıklama yaptı ve 12 Ocak 2022’yi işaret etti. Ancak Huawei P50 Pocket ve P50 Pro ülkemizde satışa sunulsa da henüz P50 Türkiye’de kullanıcılarla buluşmadı. Telefonun ülkemize gelip gelmeyeceği veya ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

Huawei P50 Özellikleri

HarmonyOS işletim sistemli ilk Huawei cep telefonu olan Huawei P50 özellikleri ile pazara hızlı bir giriş yapacağını müjdeledi. Güçlü teknik özellikleri, çift hat kullanımını desteklemesi, kamera donanımı ve dikkat çeken yonga seti seçimiyle merak uyandıran Huawei P50 telefon, beklendiği gibi markasının amiral gemisi olduğunu ispat etti. Siz de her modeliyle akıllı teknolojilerdeki gücünü yeniden göz önüne seren Çin’in teknoloji devi Huawei’nin iddialı cep telefonu modelini yakından tanımak ve detaylı Huawei P50 incelemesi ile ürün bilgilerine ulaşmak için yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Üçlü Kamera Sistemi Huawei P50’de

Huawei P50 özellikleri arasında kamera özellikleri dikkatleri üzerinde toplar. Leica ile kamera işbirliğini sürdüren marka, P50’de 10-channel renkli sensör desteğini sürdürürken telefoto kameraları kullanır. Bu sayede zoom konusunda epey maharetli olan kameralar, 50 megapiksel çözünürlükle netliği garanti altına alır. Ayrıca, görüntülerin netliğini belirleyen bir diğer nitelik olan diyafram değeri F/1.8’dir. Aynı zamanda, kamerada optik görüntü sabitleyici (OIS) de yer alır. Böylelikle, kullanıcılar için net görüntüler almak kolaylaşır.

Huawei P50 özelliklerini incelerken marka için bir ilkle karşılaşmak mümkün. Pro’da olmayan periskop kamera, P50’de karşımızda. 5 kat yakınlaştırma imkanı tanıyan ve 125 mm odak uzunluğu sunan kamera, 12 MP çözünürlük değeri ve F3.4 diyafram açıklığı bulundurur. Ayrıca, Huawei P50 cep telefonunda ultra geniş açı kamerası da yer alır. 13 MP değerindeki geniş açılı kamera, 16 mm odak uzunluğuyla görüş açınızı genişletir. Üstelik geniş açılı kamera, F2.2 diyafram değeri ile ışığı yakalar. Bu sayede, daha geniş manzaralar yakalayabilir, yerinizden hareket etmeden daha geniş açılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Telefonun ön kamerası ise 13MP ve F2.4 diyafram açıklığı sunar. Bunun yanında ön kamerada; portre modu, Depth of Field (DOF) özelliği, HDR desteği, yavaş çekim ile kayıt imkanı, zamanlayıcı sistemi yer alır. Böylece, yüksek çözünürlüklü selfie fotoğraflar, eğlenceli videolar ile sosyal medyada ilgi görecek içerikler hazırlanabilir.  

Fotoğraf çekiminin yanı sıra video kaydetmede de donanımlı olan Huawei P50 cep telefonu, 4K video kaydetme seçeneğine sahip. Öyle ki, sinematografik içerikler isteyenler, onunla ağır çekim yapabilir. 1080p çözünürlük ile slow motion Full HD video kaydedebilir. Bu da saniyede 960 kare yakalama yeteneği demektir. Video kayıt özellikleri arasında; dijital görüntü sabitleyici, optik görüntü sabitleme, optik yakınlaştırma, time lapse ve yavaş çekim ile video kayıt da yer alır. Ön kamera ile video kaydederken de 2160p ön kamera video çözünürlüğünden yararlanabilirsiniz.

Huawei P50 Cep Telefonu: Aynı Anda Çok İş Yapar

Qualcomm Snapdragon 888 yonga setiyle güçlü donanım, günün her anında kullanıcılara destek olur. Yonga seti desteklemesine rağmen Huawei P50 serisi, 5G özelliği bulundurmaz. Fakat, ülkemizde kullanılan en yüksek iletişim altyapısı olan 4.5G için destek mevcuttur. Diğer bir deyişle, kolaylıkla görüntülü konuşma ve hızlı veri aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

Sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 660 grafik işlemci ile gücüne güç katan cihaz, oyunları konforla oynayabileceğinizin müjdesini verir. Üstelik, 5 NM üretim teknolojisinin ürünü işlemci, güç tasarrufu sağlarken performanstan ödün vermez. Bu sayede birçok uygulamayı bir arada kullanabilir, yoğun günlerde uygulamalar arasında geçiş yaparken kesintisiz kullanımın konforunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca 8GB RAM ve geniş depolama alanı seçenekleri (128 GB/256 GB) ile oyun oynarken, çalışırken, acil mesajlaşmalar için uygulamalar arasında mekik dokurken Huawei P50’nin gücünü test edebilirsiniz. Dilerseniz, 256 GB kapasiteli NM kartlarla depolama alanını yükseltmeniz de mümkün.

Hızlı Şarj Edin, Huawei P50 ile Zaman Kazanın

İlgi çekici donanım özelliklerini yetkin bir güç sistemiyle tamamlayan Huawei P50 inceleme yapanlara 4100 mAh batarya ile yanıt verir. Li-Po bataryanın ilk avantajı, SuperCharge teknolojisiyle desteklenmesidir. Böylelikle 66 Watt hızla şarj performansından yararlanılır ve kısa sürede şarj edilir. Diğer yandan 50 Watt kablosuz şarj desteği de bulunur. Siz de Huawei P50 telefon ile kablosuz şarjın özgürlüğünü yaşayabilirsiniz.

Harmony 2.0’a Sahip İlk Telefon P50

Cihazın işletim sistemi için bir parantez açmak gerekir. Harmony 2.0 ile çıkan P50, Huawei mağazasında Android’in tüm uygulamalarına erişim imkanı sunmasa da tüm uygulamaların APK olarak yüklenmesine izin verir. Diğer bir deyişle, indirilebilecek yerlere yönlendirme yapar. Bu sayede uygulamalar hiçbir sorun olmadan APK olarak Huawei P50 telefondaki yerini alır ve kolaylıkla kullanılır. Açık kaynak kodlu yeni bir işletim sistemi kullanarak heyecan yaratan seri, gelecekte farklı sürprizlerle kullanıcılarına avantaj sağlama ihtimalini de saklı tutar.

Huawei P50 Serisi ile Yenilik Ekranınızda

Diğer P serisi modelleri ile karşılaştırıldığında yeniliklerin adresi olan Huawei P50 telefon, kompakt tasarımı ve tutuş ergonomisi ile beğeni kazanır. 6.50 inç OLED ekran bulunduran telefon, 20:9 en boy ve 89.14 ekran gövde oranı ile geniş ekran deneyimi vadeder. Ancak boyu yalnızca 156,5 mm’dir. Böylelikle, geniş ekran konforu sunmasına rağmen tek elle rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca yuvarlak hatlara sahip olmasıyla tutuş konforunu artırır, üstelik birçok örneğin aksine OLED ekran kavisli değil düzdür. Aynı zamanda çerçevesiz olan ekran ile sonsuzluk izlenimini cebinize taşır. Üstelik yalnızca tek delikli olan ön yüz, neredeyse kesintisiz görüntüleme deneyimini kullanıcılarına armağan eder. Buna ek olarak, 90 Hz ekran yenileme hızı, 439 ppi piksel yoğunluğu ile ekran özelliklerini tamamlarken 300 Hz dokunma tepki hızıyla gücünü gösterir.

Eğer cihazı dışarıda kullanırken ekran netliği konusunda endişe taşıyorsanız, P50 ile kusursuz bir görüntü kalitesine ulaşabilirsiniz. Cihazın ekranı 1100 nit parlaklık değerine sahiptir, böylelikle açık havada bile kullanıcılar ekranı görüntüleyebilir.  Elbette modelde HDR desteği de kendine yer bulur.

Huawei P50 cep telefonu modelinde, ekran içinde parmak izi okuma özelliği olduğunu hatırlatmak gerek. Böylelikle ek bir okuyucuya gerek kalmadan parmak izinizle kolaylıkla kilit açabilir, güvenle telefonu kullanabilirsiniz.

Estetik ve Dayanıklı Kasasıyla Huawei P50 Telefon

Suya ve toza dayanıklı kasa, küçük kazalara karşı kullanıcılarına koruma vadeder. IP68 standartlarında dayanıklılık sunan Huawei P50 cep telefonu, alt bölümünde bağlantı noktaları ve hoparlör bulundurur. Hatta önceki P serisi telefonlardan farklı olarak telefonda mono hoparlör yerine suya ve toza karşı korunan stereo hoparlör yer alır.  Cihazın arka yüzünde ise farklı özelliklerdeki üçlü kamera ve LED flaş kullanıcıları karşılar.

Sağlamlığın ve işlevselliğin yanında, farklı renk seçenekleri bulunduran kasa, şık ve seçkin görünümüyle fark yaratır. Kullanıcılar; altın rengi, siyah ve beyaz renk alternatiflerinden dilediklerini seçerek cep telefonlarının şık görünümünü sergileyebilir. Nitekim, zarif cihazın boyu 156.5 mm, eni 73.8 mm, kalınlığı ise 7.92 mm’dir. Ağırlık değeri ise 181 gramı gösterir. Böylelikle kolaylıkla cepte veya çantada taşınabilir, ekstra ağırlık yapmaz.

scrolltotop svg