Robot Süpürgelerdeki Mop Özelliği
Elektronik

9 dk okuma

İnsan etkileşimine ihtiyaç duymadan çalışabilen, ergonomisiyle ve şıklığıyla öne çıkan robot süpürgeler birçok alanda kullanılır. Bugünün robot süpürge modelleri zeminleri ve halıları temizleyebilen yeni nesil teknolojilerle donatılır. Üstelik ürünler siz evde yokken bile bu işlemleri yapabilir. Yeni modeller cep telefonu uygulamalarıyla yönlendirilebilir ve evin istediğiniz bölümüne gönderilerek dilediğiniz şekilde yerleri ıslatarak silmenizi de sağlar. En yeni nesil ürünlerin isminde ise mop ibaresini mutlaka görmüşsünüzdür. Tüketicilerin merak ettiği bir konu olan robot süpürgede mop ne demek sorusunun yanıtına gelin detaylı bir şekilde bakalım.

Robot Süpürgede Mop Özelliği Nedir?

Mop özelliği nedir, ne işe yarar ve öne çıkan avantajları nelerdir gibi soruları robot süpürge almayı düşünen çok sayıda tüketici mutlaka aklına getirmiştir. Akıllı robot süpürge ürünlerinde görülen mop terimi cihazın yerleri ıslatarak silme özelliğine işaret eder. Mop özelliği bulunan robot süpürge yerleri süpürdükten sonra ıslatarak tozları alabilir. Fakat bazı akıllı robot süpürgelerde yalnızca mop özelliği bulunurken, yerleri süpürme özelliği bulunmayabilir. Bu nedenle akıllı robot süpürge alırken ürünün teknik özellikleri hakkında detaylı araştırma yapmanız önemlidir.

Mop özelliği bulunan akıllı robot süpürgeler ileri düzey teknolojiyi kullanıcı dostu deneyimle sunar. Paspas özelliğine sahip ürünler size zahmet vermez ve evin her köşesine ulaşır. Modeller sorunsuz emiş gücüyle paspas için özel sisteme sahiptir. Ayrıca sessiz çalışan ürünler genellikle küçük ve orta büyüklükteki evlere özel üretilir. Tozu ve boşlukları hızla temizleyen moplu süpürgeler su depoları ile sızıntıların önüne geçer ve ahşap, fayans yüzeyler için etkili temizlik sağlar. Paspas ve ağır tozları temizlemek için üretilmiş ürünlerle evler kolaylıkla temizlenir. Yerleri pırıl pırıl yapan teknik donanımla güçlendirilmiş süpürgeler şarj doldurmak için şarj ünitesine otomatik bir şekilde dönerek temizliğe devam eder. Özel silme ve süpürme modlarıyla ürünler geniş su deposuna sahiptir. Yerleri hijyenik bir şekilde temizleyen ürünler üstün performans sağlayan haritalama teknolojisiyle evlerde gezilmedik bölge bırakmaz.

Bazı mop silme özelliği bulunan cihazlar bu donanıma ek olarak son derece işlevsel ve avantaj sağlayan titreşimli yapıdadır. Titreşimli akıllı robot süpürgelerin mop özelliğinden daha verimli ve iyi bir sonuç alınır. Standart titreşimli moplu akıllı robot süpürge modellerinin temizliği daha etkilidir. Titreşimli mop özelliğinin diğer bir adı da devinimli mop teknolojisidir. Robot süpürge pazarında devinimli modeller rakiplerine göre bir adım öne geçer. Hem süpürme hem de mop özelliğine sahip modeller sessiz ve güvenli bir şekilde tozları emerek yatak ve koltukların altları gibi dar alanlara girebilir ve verimli olarak çalışır. Bu sayede kullanıcılar yerlere kadar eğilmeden ve iki büklüm şekilde elektrikli süpürge hortumuyla uğraşmadan en az efor sarf ederek etkili bir temizlik için kullanır. Yalnızca süpürme özelliği bulunan akıllı robot süpürge modelleri halıların üstüne de çıkabilirken, mop özelliği bulunan modeller yalnızca zeminlerde kullanılabilir.

Moplu Robot Süpürge Kullanımı için Zeminin Tipini Göz Önüne Alın

Sadece süpürme özelliğine sahip cihazlar ve moplu sistemi bulunan modeller arasında tercih yaparken mutlaka göz önüne almanız gereken bazı hususlar vardır. Özellikle akıllı süpürge tercihinde bulunurken temizleyeceğiniz alanın zemin yüzeyinin tipini dikkate almak gerekir. Evde çok fazla halı varsa süpürme özelliği bulunan modellerden çift ya da spiral kanallı fırçaya sahip robotları tercih etmek mantıklı olacaktır. Evde halılar varsa moplu robot süpürge alırken bu durumu bir kere daha gözden geçirmelisiniz. Çünkü halıdan halıya moplu akıllı robot süpürge modellerinin büyük bir bölümü geçemez. Evin zeminin büyük bir bölümü parke ya da beton ise mop işlevi bulunan akıllı robot süpürge modelleri sizin için en doğru tercih olur. Moplu özelliğe sahip modeller öncelikle sert zeminde vakumlama işlemiyle tozları alır ve sonrasında yerleri ıslak bir şekilde moplayabilir. Bu cihazları işteyken akıllı telefonun uygulaması üzerinden temizliği planlayarak kullanabilirsiniz. Siz uyurken veya en sevdiğiniz diziyi izlerken moplu akıllı robot süpürge planladığınız şekilde tüm silme ve süpürme işlerini sizin için yapar.

Mop özelliği bulunan robotları verimli ve etkili bir şekilde kullanabilmek için halıların arasında 50-60 cm boşluk bırakmanız önem taşır. Ayrıca cihazlar odadan odaya geçerken yerlerde halı olmamalıdır. Eğer yerlerde halıların sayısı fazlaysa mop ünitesi entegre edilmiş cihazlar istediğiniz şekilde odalara erişemeyebilir. Ancak en yeni teknolojiyle üretilmiş akıllı robot cihazlar mop ünitesini 5 mm yükseğe kaldırabilir. Yaşam alanlarınızdaki halılar kalın ise, bu modelleri tercih edebilirsiniz.

Moplu Akıllı Robot Süpürge Modelleri Nasıl Çalışır?

Moplu akıllı robot halıları ıslatarak kirletebilir. Bu nedenle bu tip sistemi bulunan cihazları kullanırken evdeki halıları kaldırmanız gerekebilir. Günümüzdeki moplu akıllı robotlar arka bölümünde sabit bir şekilde duran ve belirli aralıklarla nemlendirme sağlayan mikrofiber beze sahiptir. Bu klasik modellerin yanı sıra zemin üstüne basınç uygulayan ve titreşimli üniteleri bulunan modeller de seçenekler arasında yerini alır. Ayrıca en yeni nesil olarak etrafında dönerek paspas yapan ve kendini de temizleyebilen moplu akıllı cihazlar da mevcuttur.

Klasik ve piyasada çok sayıda bulunan moplu akıllı robot süpürge modellerinin en temel sorunu oda değiştirirken biriktirdiği pisliği taşıyabilmesidir. Bu nedenle ürünleri durdurarak mopu çıkarmalı ve elle temizlemelisiniz. Halı sorunu için ise nesneleri tanıyan yeni nesil cihazlar çözüm sunabilir. Bu cihazlar zeminin tipini tanıyabilen sensörleriyle hiçbir ekstra ayara gerek kalmadan ve halıların üstüne çıkmadan etkili bir temizlik sağlar. Ayrıca bazı moplu akıllı robotları planlarken halıların bulunduğu konumları işaretlemek de bir başka çözüm olabilir.

Kullanıcıların belirli bir bölümü sadece süpürme yapan modelleri tercih ederken bir kısmı da mop özelliğinden yararlanmak ister. Ayrıca bazı kullanıcılar robotun su haznesine dezenfektan ekleyerek ürünleri kullanır. Bazı yeni nesil moplu robotlar otomatik boşaltma özelliğine sahiptir ve böylece daha üstün teknolojiye sahiptir. Yeni nesil cihazların toz haznesini boşaltır ve bu işlemin ardından mop yapmaya başlayabilirsiniz.

Robot Süpürgede Mop Özelliği Avantajları

Çoğu moplu robot süpürge sadece süpürme yapan modeller ile ortak özelliklere sahiptir. Ancak bunun yanı sıra moplu cihazlar yerleri de ıslatarak hijyenik bir ortam yaratır. Moplu akıllı robot süpürge ürünlerinin avantajlarını sıralamak gerekirse:

  • Normal sisteme sahip akıllı robotlardaki gibi moplu ürünlerle daha önce belirlediğiniz bir takvime göre temizlik yapılabilir. Akıllı telefon uygulamaları üzerinden moplu sistemi bulunan cihazlar kolaylıkla programlanabilir. Bu sayede uyurken ya da işteyken evin temizliği zahmetsizce yapılır.
  • Moplu akıllı robot süpürgelerle hem kuru hem nemli hem de ıslak moplama yapılabilir. Çok sayıda model temizleme pedleri ile moplama yapar. Özellikle ahşap zemin için nemli veya kuru moplama özelliği son derece kullanışlıdır.
  • Moplu cihazlar diğer modellerde olduğu gibi ulaşılması zor olan noktaları temizleme imkânı sunar. Bu cihazlarla yatak ya da dolap altları moplanarak daha etkili bir temizlik yapılır.
  • Piyasadaki moplu cihazların büyük bir bölümü ikili sisteme sahip modellerdir. Bu cihazlarla farklı zemin tiplerinde hem süpürme yapabilir hem de moplama yapabilirsiniz.
  • Tüm akıllı robot süpürgelerde olduğu gibi moplu cihazlar da sessiz bir şekilde çalışır. Bu ürünler klasik elektrikli süpürgelere göre çok daha sessiz çalışarak aktif olduğu zamanlarda huzurlu bir ortam yaratır.

Moplu akıllı robotlar ile süpürme yaparken efor sarf etmez ve hem zamandan hem de enerjiden tasarruf yapabilirsiniz. Mop özelliği bulunan cihazların kurulumu ve kullanımı da son derece kolay ve pratiktir. Siz de mop özelliğine sahip bir robot süpürgeyle, ev işlerinizi hafifletebilirsiniz.

scrolltotop svg